Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
2°C
JUTRI
12°C
4°C
Oceni objavo

DOHA - svetovni pokal v gimnastiki

"Kvalifikacije so bile za nas zelo uspešne. Za finale je bila potrebna popolna izvedba. Teji je to uspelo na preskoku, Adeli pa na gredi, zato sta se zasluženo uvrstili v finale." je povedal Andrej Mavrič, selektror reprezentace ženske športne gimnastike.

Adela Šajn, olimpijka iz Pekinga 2008, se je po brezhibni vaji uvrstila v finale z odličnim 7. mestom. Tekmovala je v konkureci kar 39 telovadk, kar lahko štejemo za izjemen uspeh.
Prav tako se je, na 1. dan kvalifikacij, uspelo uvrstiti v finale Teji Belak, olimpijka iz Ria 2016, ki je uspešno opravila oba skoka. Teja Belak je v kvalifikacijah prehitela evropsko prvakinjo in telovadko, ki je bila tretja na evropskem prvenstvu.

Žal, dobitnici zlate medalje v Melbournu in dobitnici bronaste medalje v Bakuju, Tjaši Kysselef se je prvi skok ponesrečil in je doskočila v preval naprej. Drugi skok je odlično doskočila, vendar je bilo premalo za finalni nastop. Osvojila je 10. mesto, in sicer je druga rezerva.

Lucija Hribar, mlada debitanka, ki odlično zastopa barve slovenske gimnastike, je naredila izjemno vajo na dvovišinski bradlji in osvojila, v izjemni konkurenci, odlično 10. mesto.

Telovadke uspešno nadaljujejo sezono, saj so finalne uvrstitve ob takšni konkurenci velik uspeh. 

@gdzelenajama
www.gimzj-drustvo.si
070 796 207

Oglejte si tudi