Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
4°C
JUTRI
23°C
8°C
Oceni objavo

BELAKOVA PRINESLA SLOVENIJI ZLATO

Pretekli vikend je Osijek gostil svetovno gimnastično elito. S kvalifikacijskimi nastopi so pričeli v četrtek, 23. 5., in petek, 24. 5. Čarobnost tega športa smo si pa lahko ogledali v soboto in nedeljo, ko so se odvijali finalni boji najboljših.

Slovenske barve so zastopale štiri telovadke, in sicer Teja Belak (GD Zelena jama), Tjaša Kysselef (GD Zelena jama), Adela Šajn (GD Zelena jama), in Gaja Žabnikar (GIB Šiška). Teja Belak je tekmovala na preskoku, Tjaša na parterju in preskoku, Adela Šajn na gredi in parterju. Vse tri telovadke, članice Gimnastičnega društva Zelena jama so bila uspešne v kvalifikacijah,so se vse tri uvrstile v finalne boje.
Prvi dan kvalifikacij sta se najbolje izkazali Teja Belak in Tjaša Kysselef, ki sta v kvalifikacijah dosegli prvo in tretje mesto, mednju se je vrinila le Ukrajinka Angelina Radivilova. Drugi dan kvalifikacij svetovnega pokala v športni gimnastiki v Osijeku si je nedeljski finale na parterju pritelovadila Adela Šajn. Najboljša v kvalifikacijah na parterju je bila domačinka Ana Đerek, Adela Šajn je dobila sedmo oceno.

"Adela je vajo na parterju naredila zelo v redu. Doskoki sicer niso bili čisto čisti, a dovolj za finale. Škoda za njen nastop na gredi. Če bi ji šteli akrobatsko serijo in bi se uvrstila v finale, bi v njem imela več možnosti za dober rezultat kot na parterju," je sporočil selektor ženske reprezentance Andrej Mavrič (trener GD Zelena jama).

Izjemen slovenski dan v Osijeku je bila sobota, saj je Belakova Sloveniji prinesla zlato, njen uspeh je s tretjim mestom dopolnila Tjaša Kysselef.
Belakova je za svoja skoka prejela oceno 13,750. Druga je bila Ukrajinka Angelina Radivilova z oceno 13,667. Kysselefova je dobila oceno 13,250. Enak vrstni red je bil tudi v kvalifikacijah.

"Oba skoka sem naredila. Pri prvem sem naredila prestop, ni pa bil slab, čeprav je bila ocena nizka. Drugi je bil slab, zato je bila končna ocena nižja kot v kvalifikacijah. Ampak sem imela rezerve, zato sem si to lahko privoščila. Nastopila sem z lažjim skokom, ker je doskok pri njem lažji, saj imam še vedno težave s poškodovano nogo. Sama sem izrazila željo, da nastopim v Osijeku. Nisem želela izpuščati tekem, kot sem jih že lani," je povedala Belakova, ki bo zdaj misli preusmerila na naslednji konec tedna, ko v Kopru svetovni pokal.

www.gimzj-drustvo.si
070 796 207
info@gimzj-drustvo.si
vir: sportal

Oglejte si tudi