Logo MojaObčina.si

Ljubljana

DANES
20°C
16°C
JUTRI
15°C
9°C
VIHRA, Marija Merljak s.p.
Deli
Hrana in Pijača, Storitev, Izobraževanje, Ostale šole in tečaji, Ostale izobraževalne storitve

VIHRA, Marija Merljak s.p.

Odprto

Danes Zaprto
po dogovoru

Predstavitev

RAVNOVESJE NA KROŽNIKU – RAVNOVESJE V TELESU!

  

Ravnovesje je kot krovni zakon vsega vesolja. Je nenehno spreminjajoča se univerzalna dinamična kategorija. Z njim se srečamo v vseh vejah fizike, kemije, pa tudi pri ujemanju glasbenih akordov in nians barvne pahljače... Vse teži k ravnovesju.

 

Če bodo naše celice v nenehnem dinamičnem ravnovesju, bodo dobro delovale. Tedaj se bomo odlično počutili in bomo – zdravi. Vse kar celice potrebujejo je popolnost hranilnih snovi, ki jih telo prek zapletenega biokemičnega procesa pridobi iz hrane. V procesu presnove celice izdelajo gradnike za razvoj in obnovo ter energijo in zaščitne snovi.

 

Samo uravnotežena prehrana nudi polnost vseh snovi in lahko zagotovi ravnovesje na krožniku, kar omogoči dinamično ravnovesje našega telesa.

MARIJA MERLJAK, univ.dipl.ing.živ.teh.- Biografija

 

 Rodila sem se na Colu nad Ajdovščino, v kmečki družini. Maturirala na idrijski Realki in doštudirala na Biotehniški fakulteti, smer Živilska tehnologija. Imam svoje podjetje Vihra za svetovanje o zdravi prehrani. Skupaj s hčerko, ki je prav tako univ. dipl. ing. živilske tehnologije, sva napisali tri poljudnoznanstvene knjige. Preberi več >>

 

Veliko predavam po osnovnih in srednjih šolah ter vodim delavnice o hrani za boljši učni uspeh. Predavam tudi različnim društvom (Za srce in ožilje, Operiranim na srcu, sladkornih bolnikov ipd). Imam redne radijske in televizijske svetovalne oddaje v okviru programa Dobro jutro TV Slovenija. Redne članke o prehrani pišem za časopise in revije. Preberi več >>

VIHRA, Marija Merljak s.p. VIHRA, Marija Merljak s.p. VIHRA, Marija Merljak s.p. VIHRA, Marija Merljak s.p.

10 zapovedi

Mojih 10 ZAPOVEDI


Človek ni samo skupek biokemičnih procesov, marveč ima tudi duhovno in socialno razsežnost. Zato samo uravnotežena prehrana ni dovolj. Za dolgo, zdravo in aktivno življenje moramo upoštevati deset zapovedi:


 

1. LJUBEZEN DO SEBE IN DRUGIH;
2. POZITIVNO MIŠLJENJE; VSAK DAN NOV OSEBNI IN USTVARJALNI IZZIV;
3. ČIM VEČ SMEHA;
4. URAVNOTEŽENA PREHRANA;
5. PRAVILNA RAZDELITEV 5 OBROKOV HRANE NA DAN;
6. SVEŽA VODA;
7. GIBANJE VSAJ PO POL URE NA DAN;
8. SVEŽ ZRAK;
9. PREVIDNO NA SONCE;
10. DOVOLJ SPANJA.

 

 

In samo ob upoštevanju vsega naštetega bomo živeli zdravo in dolgo življenje, ki bo hkrati zagotavljalo nenehno...