Logo MojaObčina.si

Ljubljana

DANES
23°C
8°C
JUTRI
22°C
9°C
RIBIŠKA DRUŽINA MEDVODE
Deli
Družba in javne storitve, Društvo, Šport in rekreacija, Športno društvo, Športna organizacija, Kmetijstvo, Lov in ribolov

RIBIŠKA DRUŽINA MEDVODE

Uradne ure

Danes 8.00‒16.00
Ponedeljek 8.00‒16.00
Torek 8.00‒16.00
Sreda 8.00‒16.00
Četrtek 8.00‒16.00
Petek 8.00‒16.00

Predstavitev

Ribiška družina Medvode je bila ustanovljena 4. junija 1954 v prostorih kulturnega doma Medvode v Medvodah.Ob ustanovitvi je bilo vanjo včlanjenih 55 ribičev, ki so si zadali nalogo vzdrževanja in ohranjanja ribjega življa, organizacijskega oblikovanja družine, imenovanja potrebnih organov za delo na posameznih področji  in nadzora nad pravilnim izvajanjem športnega ribolova po tedaj veljavnih normah. Glede na maloštevilnost članstva so tedaj v družini aktivno sodelovali skoraj vsi člani. 

Že od samega začetka je imela družina prostorske težave; Kje naj se sestajajo njeni organi, kje naj se hranijo osnovna sredstva, arhiv in druga oprema? V začetku so bili sestanki izvršilnega odbora, njenih organov in letne skupščine v raznih gostinskih lokalih v Šentvidu, Tacnu, Medvodah, pozneje pa tudi v prostorih Zveze sindikatov Slovenije v Ljubljani in celo v Ratečah pri Škofji loki. Ta problem je bil delno rešen z izgradnjo doma ribičev v Medvodah, žal pa se ga je moralo leta 1989 porušiti. Nato se je nekaj let uporabljala baraka pri ribniku Šmartno pod Šmarno goro, ki jo je družini zapustil v nasledstvo SCT, in ki se je končno porušila 1998 leta, saj se je takrat izgradil novi, pravi dom ribičev, ki se je gradil predvsem z donatorskimi sredstvi, prostovoljnimi prispevki in delom članov družine in sredstvi, pridobljenimi na vsakoletnem ribiškem pikniku.

Ribiška družina je pri ustanovitvi dobila v upravljanje medvoški ribiški okoliš, v katerem je bilo več voda, in sicer: Sava od HE Medvode do tacenskega mosta, Sora od jezu v Goričanah in dva lovna potoka Ločnica in Malovščica. Ker se je v teh potokih nemalokrat odkrival krivolov, in z namenom pridobiti še več vodnega življa za vlaganje, je izvršni odbor sklenil, da se imenovana potoka zapreta kot lovna revirja, ter preimenujeta v gojitvena revirja in pripravita za gojitev mladic potočne postrvi. Po tem sklepu je bil izveden izlov  merskih rib, ki so bile prenesene v Soro in Savo, in vložen zarod potočne in križane postrvi. Da je bil ta sklep izvršilne odbora pravilen in koristen pove podatek, da se je vsake dve leti v teh potokih vzredilo več tisoč mladic od 15 – 20 cm, ki so bile prenesene v športno ribolovne vode. Pri tem ne gre samo za finančni prihranek, ker teh mladic ni potrebno nabavljati in plačevati, temveč gre za zdrav ribji podmladek. Upamo si celo trditi, da če teh ukrepov družina takrat ne bi sprejela, bi bile naše vode zelo siromašne glede na njihovo večkratno zastrupljevanje. 

Danes ima družina šest gojitvenih potokov ( Ločnica, Prešnica,  Malešnica, Babešnica, Grabnarica in Mavelščica) v katerih redno vzredimo nekaj tisoč mladic potočne postrvi, s katerimi uspešno izvajamo letni načrt vzdrževalnega vlaganja potočne postrvi v Savo in Soro.

RIBIŠKA DRUŽINA MEDVODE RIBIŠKA DRUŽINA MEDVODE RIBIŠKA DRUŽINA MEDVODE RIBIŠKA DRUŽINA MEDVODE

Dovolilnice

Sporočamo vam, da ribiška družina RD Medvode od sedaj omogoča tudi spletni nakup ribolovnih dovolilnic. Nakup dovolilnic lahko opravite na spletnem mestu http://www.ribiskekarte.si/rd-medvode/, kjer so tudi opisi vseh naših revirjev iz katerih je možno razbrati njegovo točno lego, kaj je možno v revirju loviti, na kakšen način ter ostale specifike revirja. Nakup je mogoč preko plačilnih in debetnih kartic, preko mobilnih telefonov (Simobil, Mobitel, Debitel) s sistemom Moneta ter preko e-denarnice, katero lahko napolnite na podlagi plačilnega naloga, darilnega bona ali preko spletne banke. Ribiči si kupljeno dovolilnico enostavno natisnete in jo imate ob ribolovu poleg sebe skupaj z osebnim dokumentom.

Dober prijem vam želi Ribiška družina Medvode in ekipa Ribiskekarte.si

 

PRODAJNA MESTA dnevnih ribolovnih dovolilnic:
naslov: telefon:
Ribiški dom RD Medvode (01) 511 63 38
Šmartno 90, 1211 Lj.-Šmartno  
E – naslov: rdm@siol.net  
Gostilna »Bencak« (01) 361 23 49
Cesta komandanta Staneta 1, 1215 Medvode  
E – naslov: gostilna-bencak@evj-kabel.net  
Gostilna »Bizeljčan« (01) 511 61 04
Šmartno 5, 1211 Lj.-Šmartno (031) 588 888

Cenik ribolovnih dovolilnic:

 

Turističa dovolilnica Salmonidi Revir (R1) Sava 15 €
Turističa dovolilnica Salmonidi Revir (R2) Sora 15 €
Turističa dovolilnica Ciprinidi Revir (R1) Sava 15 €
Turističa dovolilnica Ciprinidi Revir (R2) Sora 15 €
Dnevna dovolilnica za lov rib v ribniku za člane RDM in RDG posevne LRD 8 €
Dnevna dovolilnica za lov rib v ribniku na način ujemi-spusti 10 €
Dnevna dovolilnica za lov rib v ribniku 14 €
Dnevna dovolilnica za lov sulca za člane RDM in RDG in imetnike posebne LRD 15 €
Dnevna dovolilnica za lov sulca na način ujemi-spusti 30 €
Dnevna dovolilnica za lov sulca vzami 70 €
Spremstvo za turiste pri lovu sulca 50 €