Logo MojaObčina.si

Ljubljana

DANES
23°C
8°C
JUTRI
22°C
9°C
Enojni bič
Deli
Šport in rekreacija, Športno društvo

Društvo Chen Taijiquan Slovenija - Ljubljana

Predstavitev

Društvo Chen-Taijiquan že od leta 2005 v Tržiču poučuje veščino taiji. Predano je širjenju znanja te starodavne kitajske veščine gibanja, ki je hkrati notranja borilna veščina in sestavni del tradicionalne kitajske medicine (TCM).

Učitelja Marko in Dragi Bedina, ki sta ustanovila društvo, sta se učila pet let pri mojstru Marjanu Dogši v Ljubljani.

Po številnih seminarjih v Evropi sta našla svojega učitelja chen taiji stila na Kitajskem v mestu Yangshuo, kjer je šola mojstra Fu Nengbina. Na Kitajskem sta se tudi udeležila tekmovanj z mednarodno udeležbo.
Učitelj ju je leta 2017 sprejel za svoja učenca in s tem sta postala predstavnika 13.generacije naslednikov veščine chen taijiquan.

Od leta 2010 naprej se društvo posveča razvijanju in ohranjanju veščine chen taijiquan, kot jo učita Mojster Fu Nengbin, 12. generacija učiteljev chen taijiquana in njegov učitelj Veliki mojster Chen Zhenglei (19. generacija naslednikov Chen družine, 11. generacija direktnih naslednikov chen taijiquana).

Društvo na svoji spletni strani poleg programa in urnika vadbe objavlja zanimive članke in prevode iz področja TCM in taiji klasičnih in modernih tekstov.

Enojni bič Pod Stegovniškim slapom Zdravje, mir, samoobramba Tržiški klub Pobratenje s kitajskim klubom Taizhou

Zadnje vsebine