Logo MojaObčina.si

Ljubljana

JUTRI
29°C
19°C
ČE.
30°C
19°C
BELMONT
Deli
Hrana in Pijača, Catering, Storitev, Gostinstvo, Organizacija prireditev, Trgovina, Spletni trgovci na drobno, Hrana in pijača

BELMONT

Predstavitev

Vinoteka Belmont

Za šampanjec bi lahko dejali, da je pijača, ki nam dela družbo kot izvirni spodbujevalec užitkov v vsem, kar nas obdaja. Je pijača, ki nas nagovarja, da si moramo zase vzeti več časa in si nameniti več lepih trenutkov. Njegovo pitje doživljamo kot poseben ritual, ki označuje privzdignjenost in nevsakdanjost trenutka – trenutka, ki ga hočemo globlje doživeti, poudariti njegov pomen in si ga vtisniti globoko v spomin.

Predvsem zaradi tega bi želeli v podjetju Belmont d.o.o. šampanjec in ostala peneča vina predstaviti v bolj veličastnejši luči in nekako spreobrniti mišljenje številnih, da se šampanjec pije samo ob novem letu in na rojstnodnevnih zabavah.

 

 

Vse več je namreč priložnosti, ob katerih dvignemo kozarec s šampanjcem in z njim nazdravimo. In vse več je posameznikov, ki želijo z njim deliti prenekatere lepe in nepozabne trenutke.

Pri tem ne moremo mimo misterioznosti nad tolikšno globino odtenkov v aromah in okusih, ki so specifični prav za vsak šampanjec posebej. Gre za to, da prav vsak šampanjec s svojimi svojstvenimi značilnostmi, barvo, svežino, okusom, vonjem, dinamiko, pričara nek lep dogodek še lepši in bolj doživet.

 

Zatorej si bomo v podjetju Belmont d.o.o. prizadevali predstaviti omenjeno veličino šampanjcev ter ostalih vrhunskih penečih vin kar najširšemu krogu posameznikov in jim z širokim izbranim asortimanom pričarati lepe trenutke še lepše, bolj polne, bolj doživete, vsekakor pa nepozabne.

V podjetju smo veseli, da nas šampanjec navdaja z navdušenjem in z veseljem bi radi to navdušenje delili z vami.

Želimo si, da bi vas šampanjec prevzel ravno tako kot je nas in da bi z veseljem odkrivali skrivnostnostni svet nemirnih mehurčkov.

BELMONT BELMONT BELMONT BELMONT BELMONT

Sommelier svetuje

Jancis Robinson o šampanjcu Armand de Brignac

Jancis Robinson o šampanjcu Armand de Brignac Ena najbolj slavnih in spoštovanih vinskih kritičark na svetu, Jancis Robinson (avtorica uspešnic The Oxford Companion to Wine in The Word Atlas of Wine) se je pridružila mednarodni vinski skupnosti in objavila svoje mnenje o šampanjcu Armand de Brignac.

 

Preberi več 

Sommelier Madeline Triffon priporoča šampanjec

Šampanjec lahko z navdušenjem in veseljem pijemo ob jedeh čez celoten meni. Sedaj so večerje, ko se pije šampanjec ob vsaki jedi čez celoten meni eden najbolj popularnih posebnih  dogodkov. Tak večer prikaže šampanjce v vseh njegovih raznovrstnih stilih, skupaj z zanimivimi jedmi pa se odkrivajo vznemirljive kombinacije, ki se ne morejo primerjati z mirnim vinom.

 

Preberi več Sommelier Stephen Aspirinio o šampanjcu

V svetu kombiniranja hrane in vina obstajajo že dalj časa uveljavljena pravila, neka tradicija glede kombinacij hrane in pijače. Naj bo to kombinacija ostrig in šampanjca ali porta in čokolade, ta pravila so mnogim sommelierjem dovoljevala, da so kombinirali hrano in vino z minimalnim naporom in minimalnimi napakami. Na srečo pa je videti, da se pojavlja novo obdobje kombiniranja hrane in vina, ki se počasi najavlja s ponudbo nekonvencionalnih kombinacij  v menujih uglednih restavracij.

Preberi več