Logo MojaObčina.si

Ljubljana

DANES
23°C
11°C
JUTRI
23°C
11°C

STOP AND GO, umetnost animiranih gif-ov

11994
Deli

Lahkotni, privlačni in hipnotični animirani GIF-i so pravi fenomen našega časa. GIF je kratica za Graphics ‎Interchange Format (obliko zapisa za izmenjavo grafičnih podatkov), datotečni format, izumljen leta 1987, ki omogoča, da ustvarimo in vizualiziramo kratko zaporedje gibljivih podob znotraj spletnega brskalnika. GIF-e, ki so bili zelo priljubljeni v devetdesetih letih, so potem zamenjali drugi grafični formati in video, a so se še vedno uporabljali v umetniške namene zaradi njihove lahkotnosti, dostopnosti, fleksibilnosti in tesnih povezav s fotografijo in filmom. V zadnjih letih sta vznik in rast družbenih omrežij prispevala k ogromnemu in viralnemu porastu tega medija.

Skupinska razstava STOP AND GO raziskuje umetniško uporabo animiranih GIF-ov, pri tem pa predstavi široko in raznoliko panoramo različnih pristopov, ki jih trenutno uporablja mednarodna skupnost. Razstava vključuje dela devetih umetnikov, ki so najbolj znani predstavniki žanra. 

Umetniki: Bill Domonkos, Zack Dougherty, Roberto Fassone, Carla Gannis, Nika Ham, Lorna Mills, Okkult Motion Pictures, Chiara Passa in James Kerr (Scorpion Dagger)

Kustosa: Valentina Tanni in Saverio Verini

Koprodukcija: Aksioma – Zavod za sodobne umetnosti

Razstava je nastala ob podpori Italijanskega inštituta za kulturo v Ljubljani in v sodelovanju z galerijo smART – polo per l’arte iz Rima.

Na fotografiji: Carla Gannis, Vrt emotikonskih naslad. animirani gif, 2013. 

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi

MBA vhodna vrata in okna
ABC nepremičnine
Iksa Vizija
Zavarovalna agencija za