Logo MojaObčina.si

Ljubljana

DANES
23°C
12°C
JUTRI
18°C
10°C

Srečamo se v kinu: Z ljubeznijo, Vincent: Van Goghova skrivnost

11172
Organizator: Združenje SUTŽO
Univerza za tretje življenjsko obdobje Ljubljana in Kino Komuna vas vabita na ogled filma Z ljubeznijo, Vincent: Van Goghova skrivnost.
V času svojega življenja spregledani Vincent van Gogh si ni predstavljal, kako opevano bo nekoč postalo njegovo delo. Tako cenjeno, da o njem ne pišejo le knjig, ampak mu namenjajo tudi filigransko dodelane animirane filme.
Film Z ljubeznijo, Vincent (ang. Loving Vincenc), ki sta ga po lastnem scenariju režirala Dorota Kobiela in Hugh Welchman, ni običajni animirani film, ampak ga opisujejo kot prvi film, ki je v celoti ustvarjen z oljnimi barvami. Življenje in kontroverzna smrt Vincenta van Gogha sta prikazana skozi njegove slike in like na njih. Vsebina filma je povzeta iz 800 pisem, ki jih je slikar sam napisal in nas vodi skozi intervjuje z ljudmi, ki so bili Vincentu najbližji, in skozi rekonstrukcijo dogajanj, ki so pripeljali do njegove nepričakovane smrti. Film prikazuje 120 van Goghovih najbolj poznanih slik. Vsaka scena je naslikana s tehniko, ki jo je uporabljal Vincent sam.
Ob ogledu filma bo potekal pogovor, ki ga vodi dr. Filip Breskvar. Gostja v razgovoru bo doc. dr. Rajka Bračun Sova, mentorica za umetnostno zgodovino na Univerzi za tretje življenjsko obdobje Ljubljana.
Vljudno vabljeni!

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi

Dežela okusov
Zavarovalna agencija za
MBA vhodna vrata in okna
Kadrovska Asistenca-stranski