Logo MojaObčina.si

Ljubljana

DANES
26°C
18°C
JUTRI
27°C
19°C

Srečamo se v kinu: MOŠKI NE JOČEJO

Univerza za tretje življenjsko obdobje Ljubljana in Kino Komuna vabita na ogled filma Moški ne jočejo.

V odmaknjenem gorskem hotelu na Jahorini se skoraj dve desetletji po koncu jugoslovanskih vojn zberejo na terapevtski delavnici veterani različnih narodnosti in veroizpovedi (Hrvati, Srbi in Bosanci), da bi se spopadli s travmatičnimi vojnimi izkušnjami. Terapevtska delavnica, ki jo vodi Slovenec (Sebastian Cavazza), predstavnik humanitarne mirovne organizacije Center za mir, naj bi jih pomirila in med njimi vzpostavila zaupanje, toda ob srečanju nekdanjih nasprotnikov se travme in močna čustva sovražnosti znova porajajo.

Film bosanskega režiserja Alena Drljevića, navdahnjen z resničnimi dogodki in posnet z vrhunskimi igralci, je zgodba o tem, da moramo najprej oprostiti sebi, šele potem bomo lahko oprostili tudi drugim.

Film je prejel posebno nagrado žirije in nagrado Europa Cinemas na filmskem festivalu v Karlovih Varih in nagrado FIPRESCI na festivalu LIFFE ter več nagrad za najboljši igrani in mednarodni film ter za najboljšo moško vlogo  (igralski ansambel).

Igrajo: Boris Isaković, Leon Lučev, Emir Hadžihafizbegović, Sebastian Cavazza, Ermin Bravo, Boris Ler, Ivo Gregurević, Primož Petkovšek, Izudin Bajrović, Jasna Đuričić in Miralem Zubčević.

Po ogledu filma bo sledil pogovor z gledalci, ki ga bo vodil dr. Filip Breskvar. V razgovoru bo sodelovala prof. dr. Ana Krajnc, predsednica SUTŽO, in mentorica programa Medsebojni odnosi in sporazumevanje na UTŽO Ljubljana.

Lepo vabljeni!

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi