Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
3°C
JUTRI
16°C
2°C

Chen taiji (tai chi) treningi v Ljubljani

##VIEWS##


Chen taijiquan je tradicionalna kitajska borilna veščina, ki je bila formirana v 17. stoletju, s strani pripadnikov družine Chen. Združuje principe kitajske filozofije, medicine in nekaterih drugih učinkovitih borilnih tehnik tedanjega časa.

Vadba je primerna za ljudi vseh starosti. Z njo lahko bistveno pripomoremo k izboljšanju zdravja, počutja in razvoju svojih sposobnosti. Usmerja nas k delovanju, ki je v skladu z naravo in nas uravnoveša na vseh nivojih.

Društvo YinYang je januarja 2020 postalo uradna podružnica šole mojstra Chen Ziqiang-a, pripadnika 20. generacije družine Chen. Mojster je glavni trener osrednje šole Chen taijiquan-a v Chen vasi na Kitajskem, ki jo vodi skupaj s svojim očetom, velikim mojstrom Chen Xiaoxing-om.

Na naših treningih vadimo sistematično in dosledno. Na programu so osnovne vaje (ogrevanje, Stoječi steber, Navijanje svile), vadba forme ( Stara forma) in delo v dvojicah (Potiskanje rok). Pri tem krepimo in razvijamo notranjo energijo in spoznavamo borilne aplikacije. Ozaveščamo, kako naše telo, misli in občutki delujejo in kako se med sabo povezujejo. Tudi pri vadbi v skupini udeleženci prejmejo individualne popravke in napotke.

Lepo vabljeni tako začetniki, kot tudi tisti z več izkušnjami. Prvi trening je informativen in brezplačen.

Redna vadba veščine prinaša naslednje pozitivne učinke:

  • izboljšuje kondicijo, telesno držo, gibljivost, koordinacijo, ravnotežje in sprošča napetosti
  • pospešuje sposobnost regeneracije in krepi notranje organe
  • umirja um in povečuje sposobnost koncentracije
  • krepi samozavest in podpira notranji razvoj itd.


Treningi potekajo ob sredah, od 17.30 - 19h v Gendai centru v Ljubljani - BTC.


Treninge vodi Špela Kolenc, certificirana učiteljica in učenka notranjega kroga mojstra Chen Ziqiang-a.​


Oglejte si tudi