Logo MojaObčina.si

Ljubljana

DANES
-1°C
-2°C
JUTRI
1°C
-3°C

Promenadni družinski festival

11171
Organizator: MEDNARODNI GRAFIČNI LIKOVNI CENTER
Deli

Kako so se nekoč oblačili, kako so se nosili, kaj so govorili in kaj so počeli? 
Ljubljanska promenada, Tivoli in Švicarija nekoč in danes!

Promenadni družinski festival je festival scenografije, likovno-vizualnega ustvarjanja in pripovedovanja, ki ga oblikujejo otroci in odrasli. Sestoji iz dveh celodnevnih delavnic in večerno pripovedovanje zgodb. Je del programa projekta Švicarija: skupnost, umetnost in narava, predstavlja tudi poseben dan, ki ga v Tednu družine namenjamo družinam.


Ustvarjalni delavnici, na katerih raziskujemo družabno zgodovino Švicarije, 10.00–17.00, za otroke in družine
Švicarijo je od nekdaj prežemal iskriv kulturni in umetniški duh, naseljevali so jo ustvarjalci … in tako je še danes. Za ta dan smo pripravili scenografsko in slikarsko delavnico, ki se navezujeta na bogato izročilo te stavbe.

Promenada kot nekoč
Scenografska delavnica raziskuje delček družabne zgodovine Ljubljane in predvsem historične podobe slovite Švicarije. Spoznamo osnove scenografije in izdelujemo mini scene – kulise nekdanjega promenadnega življenja v Tivoliju. Tako poustvarimo spomin na zgodovino in oblikujemo prostor za sedanje dogodke. Koncept: Samo Lapajne, akademski slikar, scenograf in kostumograf.

Videti in se postaviti na ogled
Izdelujemo večja slikarska dela, ki jih umestimo v prostor. Udeleženci v svojih izdelkih interpretirajo vidno realnost in prizore iz zgodovine Švicarije in njene okolice.
Koncept: uporabnica ateljeja v Ustvarjalnem centru Švicarija, slikarka, fotografinja in videastka Ana Sluga.


Zaključni dogodek dneva ob 18.00, za vse generacije

Glasovi Tivolija, pripovedovanje resničnih zgodb o Švicariji
Tivoli je poln zgodb, tiste najbolj divje in sočne poznajo le drevesa, in vi jih ne izveste nikdar. A nekaj je ostalo zapisanih, nekaj povedanih in o nekaterih se šušlja. Izbrskali smo nekaj posebnih o obnovljeni Švicariji. Avtorsko jih bodo interpretirali pripovedovalci in glasbeniki, ki jih marsikdo pozna z valov Radia Študent ter z zgoščenk Za 2 groša fantazije.

Pripovedujejo: Ciril Horjak - dr. Horowitz, Boštjan Napotnik - Napo, Katja Preša, Srečko Meh in Ana Ličina. Glasba: Andrej Fon.

Vsi dogodki so brezplačni. Pri izvajanju delavnice sodelujejo galerijske mentorice Tina Boc, Katja Kovše, Petja Kolenko in Petra Derganc.

 

Foto: Urska Boljkovac. Arhiv MGLC.

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!
BORBONA CATERING D.O.O.