Logo MojaObčina.si

Ljubljana

DANES
1°C
-3°C
JUTRI
0°C
-5°C

Poletna muzejska noč v MGLC

10618
Organizator: MEDNARODNI GRAFIČNI LIKOVNI CENTER
Deli

Razstavi, David Lynch, Ogenj na odru in STOP AND GO, Umetnost animiranih GIF-ov

*od 18. ure do polnoči prost vstop na razstavi
*ob 20. uri vodstvo po razstavi David Lynch, Ogenj na odru, vodi slikar in grafik Silvester Plotajs Sicoe


David Lynch, Ogenj na odru

13. 4.–29. 7. 2018

Prva predstavitev ameriškega režiserja, scenarista, fotografa, slikarja, glasbenika in grafika Davida Lyncha v Sloveniji. Lynch je kultni status pridobil kot filmski ustvarjalec, manj znano pa je, da ga je pot k filmu vodila prek slikarstva, ki ga je študiral v šestdesetih letih. Kasneje se je v različnih obdobjih bogate kariere likovni umetnosti posvečal včasih bolj, včasih manj intenzivno. Leta 2007 se je ob obisku eminentnega pariškega grafičnega studia Idem, ki je v preteklosti med drugim sodeloval z umetniki, kot so Picasso, Matisse, Miró in Dubuffet, navdušil nad tehniko litografije in risanjem neposredno na litografske kamne. Sedemdeset litografij, ki jih predstavljamo na ljubljanski razstavi, je nastalo kot njegovo eksperimentiranje z izraznostjo grafičnega medija. Predstavitev zaokrožajo slike iz zasebnih zbirk, akvareli in izbor eksperimentalnih in animiranih filmov iz začetka sedemdesetih let prejšnjega stoletja vse do danes.

Scenografija: Branko Hojnik
Kustos: Božidar Zrinski

STOP AND GO, Umetnost animiranih GIF-ov

Predavalnica (pritličje), 14. 6.–19. 8. 2018

Skupinska razstava STOP AND GO raziskuje umetniško uporabo animiranih GIF-ov, pri tem pa predstavi široko in raznoliko panoramo različnih pristopov, ki jih trenutno uporablja mednarodna skupnost.

Umetniki: Bill Domonkos, Zack Dougherty, Roberto Fassone, Carla Gannis, Nika Ham, Lorna Mills, Okkult Motion Pictures, Chiara Passa in James Kerr (Scorpion Dagger)
Kustosa: Valentina Tanni in Saverio Verini
Koprodukcija: Aksioma – Zavod za sodobne umetnosti

Foto: Urška Boljkovac. Arhiv MGLC.

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!
Digitalni marketing v Slovenij