Logo MojaObčina.si

Ljubljana

DANES
17°C
12°C
JUTRI
23°C
12°C

Obvladovanje sporov z otroki in med njimi

11381
Organizator: Familylab Slovenija | Za razvoj družine - INŠTITUT ZA SODOBNO DRUŽINO MANAMI
Vstopnina: 155-270
Gimnazija Moste
Deli
Kako konflikt razumeti in kako ravnati

Družinsko harmonijo pogosto zmotijo konflikti, ki se vnemajo med starši in otroki ali pa med otroki. Tako se dogaja v vseh družinah, ne glede na starost otrok, najsi so ti malčki, najstniki ali vmes.Vsak starš lahko v odnosu z otrokom pričakuje neko mero konfliktov, ki so včasih lahko tudi precej razgreti. Včasih so celo ognjeviti.  Kadar se to dogaja pogosto, lahko vodi v stres, zbuja občutke jeze, negotovosti, zmede in pri nekaterih tudi brezupa.


Na seminarju se boste naučili komunikacijskih veščin, ki pomagajo zmanjšati pogostnost in intenzivnost nesoglasij, ki so sicer nujen pojav v vsaki družini. Naučili se boste tudi, kako stresen konflikt preobrniti v priložnost za učenje in kako okrepiti občutek zaupanja, varnosti in kompetentnosti. Kadar družinska ladja pluje sorazmerno mirno – se pravi, kadar se vsi počutijo varne in del skupine – se starši lažje osredotočimo tudi na otrokov čustveni in socialni razvoj.

Seminar je koristen tudi zato, ker starša, ki se izurita v veščini razvojno usmerjenega razreševanja konfliktov, samodejno izboljšata tudi komunikacijo in sodelovanje med sabo.

 

 Naučili se boste:

 • Biti bolj učinkoviti pri preprečevanju in razreševanju konfliktov.
 • Biti bolj prepričani o svojih mejah, kakšne so in kako jih postaviti.
 • Biti bolj empatičen in razumevajoč starš, a obenem tudi bolj odgovoren vodja.
 • Zagotoviti, da se otrok počuti razumljenega in sprejetega in ga opremiti z veščinami, ki so potrebne za konstruktivno soočanje s čustvi vseh vrst.
 • Pomagati otroku razvijati socialne veščine.
 • Se soočati s problemi, ne da bi se vam bilo treba zatekati v kaznovanje, podkupovanje ali ignoriranje problema.
 • Poskrbeti, da konflikt prinese nekaj dobrega – za otroka, za vas, za vaš odnos s partnerjem in za vso družino.

 

Vsakdanje situacije in primeri

Na seminarju se bomo osredotočali na vsakdanje situacije, ki potencialno vodijo v konflikt. Naučili se boste komunikacijskih veščin in veščin za razreševanje konfliktov, ki vam bodo v pomoč pri urejanju velikih in malih nesporazumov ali sporov  med vami in otroki. In še pomembneje: s konflikti se boste naučili ravnati na način, ki bolje podpira socialni, emocionalni in intelektualni razvoj vaših otrok.


Vsebine, ki jih boste spoznavali na seminarju, so uporabne za vse vrste situacij. Obravnavali bomo tipične primere konfliktnih situacij v družini, ki segajo od vsakdanjih do bolj zaskrbljujočih, med drugim:

 • Izbira oblačil
 • Obedi in hrana
 • V trgovini
 • Prihajanje v vrtec in odhajanje iz vrtca
 • Jutranje vstajanje
 • Nesoglasja in konflikti med otroki
 • Togotni izbruhi oz. izjemno razburjeni otroci
 • Otrok, ki se vede destruktivno ali grozeče
 • Fizično nasilen otrok (brcanje, grizenje, tepež …)

Na seminarju se boste naučili, da obstajajo alternative nagrajevanju in kaznovanju. Metodologija temelji na znanstveno dokumentiranih načelih glede motivacije, učenja in odnosov, pa tudi socialnega, čustvenega in moralnega razvoja.


Starejši otroci

Čeprav bo v primerih, ki jih bomo obravnavali na seminarju, govor predvsem o interakciji z mlajšimi otroki, so koncepti, ki jih bomo spoznavali, povsem relevantni tudi za starše starejših otrok in najstnikov.


Seminar traja dva dni: v soboto od 9h do 17h, v nedeljo od 9h do 16h. Učne dejavnosti bodo osredotočene na konkretne in praktične zamisli in veščine, ki jih boste lahko uporabljali v vsakdanjem življenju. Naučili se jih boste prek prezentacij, primerov in zgledov, demonstracij, pa tudi vaj. Poleg tega boste prejeli tudi pisno gradivo.

Seminar vodi:

, dolgoletni vodja , predavatelj, voditelj seminarjev in delavnic, body terapevt, coach in svetovalec.


Seminar poteka v angleščini brez tolmačenja.

 

Kotizacija:

155 € – predprijave do 10. 9. 2018
185 € – prijave po 10. 9. 2018
270 € – cena za par
135 € – cena za člane FL vzgojnega kluba


Plačilo je možno tudi na obroke (po dogovoru). V ceno je vključeno sobotno in nedeljsko kosilo (catering). 

Udeleženci, ki se prijavijo na oba seminarja pod vodstvom Hansa H. Solhjella (se pravi poleg tega tudi na popoldanski seminar Travma, odnosni stres in razvoj otroka), prejmejo 20 % popust na skupni znesek kotizacij po redni ceni. (Popusti se ne seštevajo.) 


Dodatne informacije in prijave:

na info@familylab.si ali prek e-prijavniceVšečkaj objavo

Oglejte si tudi

MBA vhodna vrata in okna
Kadrovska Asistenca-stranski
Dežela okusov
Zavarovalna agencija za