Logo MojaObčina.si

Ljubljana

DANES
7°C
-2°C
JUTRI
6°C
-3°C

Občutek zapustitve in iskanje zagotovila brezpogojnega odnosa

9974
Organizator: INSTITUT ZA PSIHOLOŠKO ASTROLOGIJO IN PSIHOANALIZO LJUBLJANA
Vstopnina: 5
Poletni večeri Instituta IPAL
Meta Erbežnik: *Občutek zapustitve in iskanje zagotovila brezpogojnega odnosa*
javno predavanje, 24. 8. 2017 ob 19.15 uri 

"Posameznik, ki mu starši ali skrbniki v otroštvu niso dali občutka, da je vreden in poseben, lahko ponotranji občutek zapustitve in posledično v življenju išče odnos, v katerem bi bil brezpogojno sprejet in ljubljen. Tak človek ne izraža svojih občutkov samozavestno, ker potrebuje potrditev od drugih in se zato obnaša ustrezno njihovim pričakovanjem. 

Če smo naklonjenost staršev pridobivali z ustrežljivostjo in pridnostjo, ko odrastemo, enako vedenje gojimo tudi v drugih odnosih. Tako nikoli ne okrepimo lastne samozavesti in se ne osamosvojimo, temveč vsakič prevzamemo vrednote tistega, ki bi mu radi ustrezali. 

Na ta način ves čas sami sebe lovimo, a se nikoli ne dosežemo. Od partnerja pričakujemo, da bo osmislil naše življenje in rešil naše probleme. Slovenski pregovor pravi :“Še sam sebi nisi vselej zvest, kako bi ti bil zvest drugi?“

Za dobro partnerstvo smo sposobni šele, ko se dovolj uresničimo kot posamezniki in ko obvladamo svojo čustveno negotovost. Sicer se lahko zgodi, da zapademo v odvisnost, ki ovira našo samorealizacijo, prav tako pa tudi partnerski odnos."

Prispevek: 5,00 € (1,5h)
Institut IPAL, Miklošičeva 36, Ljubljana (1. nadstropje).

Če želi kdo pred predavanjem prevzeti svojo sprintano astrološko karto, naj vsaj en dan prej pošlje podatke na info@ipal.si (datum, ura in kraj rojstva).

Udeleženci Poletnih večerov Instituta IPAL imajo 25% popust na knjige založbe Hermes IPAL.

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!
BORBONA CATERING D.O.O.