Logo MojaObčina.si

Ljubljana

JUTRI
29°C
19°C
SRE.
32°C
19°C

INVADER - delavnica animacije: Invazija v vesolje

Organizator: MEDNARODNI GRAFIČNI LIKOVNI CENTER
Kontaktni podatki organiztorja: MGLC info, info@mglc-lj.si, +386 (0)1 241 38 09.
Vstopnina: Vstop prost


 

Ste med sprehodom po Ljubljani morda opazili živahne zvedave mozaike, podobne likom v videoigrah? Morda pa ste že tudi obiskali razstavo anonimnega francoskega umetnika Invaderja, ki se v prestolnici predstavlja s svojimi uličnimi mozaiki, v Gradu Tivoli pa z razstavo svojih mozaičnih grafik. Umetnik rad ustvarja tako, da pritegne pozornost čim več ljudi. Njegova dela, ki se navezujejo na stare videoigre, piksle, slavne slike in filme, znamenito rubikovo kocko in celo vesolje, so odlično izhodišče za kratek in vesel animirani film!


Kaj nas čaka na delavnici?

 

Invajderjev osnovni medij so mozaik in živahni barvni kvadratki, s katerimi se ustvarjalno igra in včasih iz tega naredi keramično ploščico, grafiko, film, knjigo ali zemljevid. Po ogledu razstave in filma, ki pokaže, kako invajder potuje v vesolje in nazaj, bo sledila delavnica animacije v stop motion kolažni tehniki. Izdelali bomo svojega invajderja, ki bo potoval v vesolje in na tej poti doživel … dogodivščine. Kakšne, bomo dognali na delavnici!

Delavnica bo potekala pod vodstvom mentorjev Društva Slon, o umetniku in razstavi pa bo več povedala galerijska mentorica Tina Boc.  

 

Brezplačna delavnica je primerna za osnovnošolce od 8 do 12 let in je številčno omejena. Potrebne so predhodne prijave. TUKAJ 

 

Delavnica je v spremljevalnem programu razstave Invader, Grafike na papirju, na ogled v Gradu Tivoli (park Tivoli, Ljubljana) do 15. avgusta 2021.
Program se izvaja v skladu z navodili NIJZ (razkuževanje, prezračevanje, maske itd.).

 

Foto: Urška Boljkovac. Arhiv MGLC.

 


TUKAJVšečkaj objavo

Oglejte si tudi