Logo MojaObčina.si

Ljubljana

DANES
1°C
-1°C
JUTRI
-2°C
-3°C

Čustvena stabilnost in stres

9936
Organizator: INSTITUT ZA PSIHOLOŠKO ASTROLOGIJO IN PSIHOANALIZO LJUBLJANA
Vstopnina: 5
Poletni večeri Instituta IPAL
Alenka Malnar: *Čustvena stabilnost in stres*
javno predavanje, 17. 8. 2017 ob 19.15 uri 

"Dandanes se s stresom srečujemo na vsakem koraku in večina ljudi tudi ve kaj stres je - notranji odziv telesa na zunanjo nevarnost. Funkcija stresa je, da nas zaščiti, vendar kratkotrajno. Kadar ne upoštevamo ali celo spregledamo opozorilne znake, se srečamo s kroničnim stresom, ki pa nam škoduje bolj kot si mislimo.

Čustvena reakcija na prvo stresno situacijo je ponavadi dokaj burna in jo zlahka prepoznamo. Kasneje, ko čustva uspešno potisnemo zaradi teh ali onih "koristih" pa počasi izgubljamo stik z njimi in hkrati tudi sposobnost, da jih obvladujemo.

Kar potisnemo v nazavedno, tam tudi ostane in čaka ... razrešitev, tudi desetletja, če je potrebno. Ker do nje ne pride, porabljamo vedno več energije, da nepredelana čustva potiskamo. Vedno bolj smo utrujeni in reagiramo na malenkosti s čustvenim odzivom, ki je preveč buren za dotično situacijo. Vrtimo se v začaranemu krogu. Lahko rečemo, da nas obvladujejo naši notranji gonilci."

Prispevek: 5,00 € (1,5h)
Institut IPAL, Miklošičeva 36, Ljubljana (1. nadstropje).

Če želi kdo pred predavanjem prevzeti svojo sprintano astrološko karto, naj vsaj en dan prej pošlje podatke na info@ipal.si (datum, ura in kraj rojstva).

Udeleženci Poletnih večerov Instituta IPAL imajo 25% popust na knjige založbe Hermes IPAL.

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!
BORBONA CATERING D.O.O.