Logo MojaObčina.si
JUTRI
25°C
8°C
TOR.
26°C
11°C
Oceni objavo

Zlato priznanje za najmlajše plesalce

Skupina mladih plesalcev Plesno športnega društva NLP je na državni plesni reviji Pika miga prejela ZLATO PRIZNANJE Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti.

Pika miga je festival otroških plesnih skupin, ki ga organizira Javni sklad RS za kulturne dejavnosti v sodelovanju s Festivalom Velenje in na katerem se predstavijo najboljše otroške koreografije po izboru selektorja iz vse Slovenije. Letošnji festival Pika miga je potekal 8. in 9. oktobra 2022 v Domu kulture v Velenju.

Sedem plesalcev litijskega društva, starih od 5 do 7 let, se je predstavilo s plesno miniaturo z naslovom Paketna dostava plesa. Na državno revijo se je skupina uvrstila z odličnim nastopom najprej na območni in nato še na regijski plesni reviji. Oktobra so se vsi najboljši zasluženo predstavili na velikem odru in litijski plesalci (Živa Derenčini, Taja Kos, Žiga Novak, Lucija Pirmanšek, Maša Pletneva, Tinkara Sukič, Pia Vidic in Ula Vozel) z mentorico Tjašo Dražumerič so tudi tokrat navdušili gledalce ter strokovno komisijo. Iskrene čestitke!

Oglejte si tudi