Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
7°C
JUTRI
17°C
1°C
Oceni objavo

Joga v vsakdanjem življenju v Litiji: pot in pomoč do zdravja, dobrega počutja in samozavesti

6. septembra 2016 se začenja jesenski semester vadbe joge na OŠ Gradec v Litiji.

Zdrav način življenja je moto današnjega časa, ki ga srečujemo na vsakem koraku.
Le malokdo pa nam pove preprosto, kaj v resnici pomenijo te tri besede. Malo jih je tudi, ki se zavedajo njihove resnične vrednosti.

Bi želeli postati tudi vi del gibanja za zdrav življenski slog in končno vzeti stvari v svoje roke ?


JOGA v vsakdanjem življenju nudi natančna, preizkušena in varna navodila, kako izboljšati fizično, mentalno, duševno, duhovno in socialno zdravje. Toda teorija brez prakse je kakor morje brez vode !


Enkrat tedensko (štiri mesece) zato na skupni vadbi spoznavamo preproste in vsakomur razumljive tehnike sproščanja in izvrstne telesne vaje, prilagojene slehernemu vadečemu, ne glede na starost in trenutno telesno pripravljenost, težo ali zdravstveno stanje.
Poseben poudarek je dan dihalnim tehnikam. Zakaj prav njim ? Velika večina ljudi ne zna (več) dihati pravilno, zato se je dobro najprej naučiti, kako in kolikokrat vdihniti in izdihniti. Ne samo na vadbi, predvsem vsak dan, vsako uro, vsako minuto.
Z jogijskimi  dihalnimi tehnikami pa tudi učinkovito razstrupljamo telo, harmoniziramo živčni sistem, se umirimo in aktiviramo energetska središča.

Sliši se precej neverjetno in čudno, kajne ? V resnici pa je preprosto in s strani sodobne medicinske znanosti nedvomno tudi potrjeno.

Ne verjemite na besedo, preizkusite !


Sistem Joga v vsakdanjem življenju (JVVŽ)
je zanesljiva, varna in predvsem praktično zelo preizkušena pot do zdravja, dobrega počutja in sreče. Težko verjamete, kajne ?


Znanstveni sistem izvorne joge je na resnično tisočletni tradiciji starih modrecov zasnoval svetovno priznani indijski učitelj nj. sv. Vishwaguruji Paramhans Sri Swami Maheshwarananda.
V Indiji, zibelki joge, so mu podelili častni doktorat s področja joge, prejel je najvišja indijska državna priznanja, njegovo delo so nagradili tudi v mnogih državah Evrope, v Avstraliji in Ameriki.


JVVŽ upošteva hkrati značilnosti sodobne družbe in prastari nauk ter je, ne da bi bila okrnjena izvirnost in učinkovitost stare joge, prilagojena potrebam sodobnega, precej razvajenega 'zahodnega človeka'.

Je celosten in vsestranski sistem - kakršen je v resnici tudi človek.


Po tem sistemu vadijo v svetu dobesedno sto tisoči, v mnogih evropskih državah je postal nepogrešljiv v zdravstvenih in rehabilitacijskih centrih, športnih društvih, celo izbirni predmet v šoli (Slovaška).


JVVŽ vadijo tudi zaposleni v Organizaciji združenih narodov, predvsem pa je postala vsakdanji spremljevalec in pomočnik mnogih, ki z njeno pomočjo izboljšujejo in ohranjajo zdravje v pozno starost.


Če se torej želite:


- SPROSTITI
- UMIRITI
- RAZGIBATI in OKREPITI telesno, mentalno, intelektualno, duševno in socialno, skratka resnično
- SPREMENITI


potem je vsak torek od 6. septembra 2016 dalje ob 17:45 pravi čas za to.
Osnovna šola Gradec na Dobravi v Litiji - poleg Gimnazije Litija.


Potrebujete le udobno oblačilo, podlogo za vadbo in lahko odejo.
Dve, tri ure pred vadbo ne jejte, da bo le-ta prijetnejša in lažja, ne hitite in telefone pustite doma.


Društvo Joga v vsakdanjem življenju Popetre vas prijazno vabi, da se udeležite vadbe in naredite nekaj dobrega zase.

Dodatne informacije lahko dobite tudi, če nam pišete na naslov: popetre@jvvz.org ali nas pokličete na telefon 040 223 166.


Oglejte si tudi