Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
5°C
JUTRI
15°C
2°C
Oceni objavo

Pesem otrok pri sv. Nikolaju

Pesem, veselje in razigranost je bilo slišati v soboto, 30. januarja, ko so se nam na dekanijski reviji otroških in mladinskih pevskih zborov dekanije Litija predstavili v litijski župnijski cerkvi člani zborov Mozaik iz Kresnic, otroški zbor sv. Nikolaja iz Litije, Žvrgolevčki iz Šmartna pri Litiji in dekliški zbor sv. Benedikta iz Kresnic.

Najprej so otroci s petjem ob glasbeni spremljavi polepšali večerno sv. mašo, ki jo je vodil domači župnik g. Jože Tomšič, ob koncu pa je nastopajoče in verno ljudstvo nagovoril tudi litijski dekan g. Štefan Pavli. Kot sam pravi, ga je razveselilo pestro in veselo razpoloženje otrok, saj je prepričan »…da je pred nami vsaj 50 let veselja in upanja…«! Nastopajoči zborčki so se po maši predstavili še s pesmijo, večer pa zaključili z znano božično Sveta noč.

 

V svoji preprostosti in veselju so se nam ta večer predstavili naši otroci; in  verjamemo, da bo lepa in prisrčna pesem tod še zvenela. Zato gre iskrena hvala vsem otrokom za njihov trud, zborovodjem, staršem, organizatorjem, gospej Rosani iz Javnega sklada za Kulturne dejavnost in vsem, ki spremljajo in podpirajo razvoj lepega petja in širjenja kulture še naprej.

 

Uroš Pušnik

Oglejte si tudi