Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
8°C
JUTRI
19°C
7°C
Oceni objavo

V Litiji na nevarnem križišču postavljen opozorilni sistem COPS@road

V četrtek, 14. maja 2015, vas ob 11. uri vabimo na simbolično otvoritev inovativnega sistema COPS@road, ki bo nameščen na nevarnem križišču Zagorica v občini Litija.

Postavitev sistema COPS@roadso v skupnem sofinanciranju omogočili Občina Litija, Zavarovalnica Triglav in podjetje Aktivna signalizacija Korun. Na dogodku bo mogoče fotografirati postavitev sistema COPS@road, izjave za medije pa bodo podali župan občine Litija Franci Rokavec, direktor območne enote Ljubljana Aleš Klement in Peter Korun, inovator sistema COPS@road iz podjetja Aktivna signalizacija Korun. 


Sistem COPS@road je razvilo mlado slovensko podjetje A.s.K in je posebej učinkovit na nepreglednih cestnih odsekih, kjer je zaradi slabe vidljivosti onemogočena dobra presoja voznika pri vključevanju na prednostno cesto. V sklopu projekta Skupaj za večjo prometno varnost v Slovenijije Zavarovalnica Triglav finančno podprla postavitve 12 opozorilnih sistemov COPS@road na nevarnih cestnih odsekih, kjer obstaja povečana nevarnost trkov zaradi nepreglednosti. Med izbranimi kritičnimi križišči je križišče Zagorica v občini Litija.

 

Lokacija postavitve in simbolične predaje sistema COPS@road: KLIK DO ZEMLJEVIDA

 


Vljudno vas prosimo, da udeležbo potrdite najkasneje do srede, 13. maja 2015, na naslov mateja.sostaric@ask.si ali 041 745 567.

 

S spoštovanjem,

 

Franci  Rokavec

Občina Litija

Župan

 

Aleš Klement

Zavarovalnica Triglav

Direktor Območne enote Ljubljana

 

Peter Korun

Aktivna signalizacija Korun

Direktor

 

 

 

Oglejte si tudi