Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
12°C
JUTRI
16°C
4°C
Oceni objavo

Na vikendih odprtih vrat v Srcu Slovenije sodelovalo skoraj 70 turističnih ponudnikov

Od junija do septembra so v petih občinah iz območja Srca Slovenije že tretje leto zapored potekali Vikendi odprtih vrat pri turističnih ponudnikih. V juniju so za pester in zabaven vstop v poletje poskrbeli ponudniki v Kamniku in Litiji.

Konec avgusta in v začetku septembra pa so jesensko zgodbo nadaljevali ponudniki iz Moravč, Lukovice in Šmartnega pri Litiji. Letošnji program Vikendov odprtih vrat je obogatilo skupaj kar 67 turističnih ponudnikov iz Srca Slovenije.

 

V Šmartnem pri Litiji minuli vikend izbrali nove Viteze piva

Na gradu Bogenšperk je potekala edinstvena prireditev Vitez piva. Gre za tekmovanje slovenskih pivovarjev pri katerem je sodelovalo je 11 pivovarjev, med 36 vzorci so v različnih kategorijah zmagali: pivovarna Volk Turjaški iz Roj pri Čatežu s pivom »Baron Valvazor«, pivovarna Hopsbrew iz Ihana pri Domžalah in pivovarna Kostanj iz Gornje Radgone.

 

Lukovica navdušila z čebelarskimi in šahovskimi doživetji

Številni obiskovalci so prvo septembrsko soboto izkoristili za ogled čebelarske poti, kjer so lahko izvedeli, kako čebele varujejo svoj dom. »Stražarke napadejo čebele, ki niso iz panja in to smo v živo videli«, je navdušeno povedal 10-letni Matic. Na Ekološki domačiji Plahutnik »Razgledi z Vrha« pa se je 10 junakov različnih generacij istočasno pomerilo v simultanki s šahovskim velemojstrom Matejem Šebenikom.

 

Na Vikendu odprtih vrat v Moravčah ponudniki sodelovali prvič

»S promocijo smo želeli pomagati kmetom, društvom, podjetnikom, skratka vsem, ki želijo svoje proizvode tržiti in želijo večji obisk. Po zaključku tridnevnih dogodkov v naši občini lahko rečem, da je bil začetek obetaven«, je povedal župan Občine Moravče Martin Rebolj.


»Z dogodki, kot so Vikendi odprtih vrat, lokalnim turističnim ponudnikom ne omogočamo samo to, da svojo kakovostno ponudbo, ki je plod znanja in izkušenj, pokažejo čim večjemu številu obiskovalcev« je o namenu edinstvenih tridnevnih dogodkov, ki jih organizirajo že tretje leto, dejala Aleksandra Gradišek, direktorica Razvojnega centra Srca Slovenije.

Foto utrinke iz letošnjih vikendov odprtih vrat si lahko ogledate tukaj.

Oglejte si tudi