Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
7°C
JUTRI
17°C
1°C
Oceni objavo

Spoznajte priložnosti in pridobite mentorstvo pri pripravi predloga za mladinske projekte na Erasmus+

Če imate v vaši sredini mlade, ki jih zanima druženje z mladimi iz drugih držav in vaša organizacija želi sodelovati z organizacijami iz tujine na področju mladinskega dela, če imate idejo in željo, da se prijavite na razpis ali pa želite le spoznati priložnosti v okvir programa Erasmus+, se udeležite brezplačne delavnice za NVO iz zasavske regije, ki bo potekala v četrtek, 23. 3. 2017, ob 17.00 uri v MC Hrastnik in pridobite možnost mentorstva pri pripravi in oddaji prijave.

26. aprila 2017 je rok za oddajo prijav za mladinske izmenjave in strateška partnerstva v okviru programa Erasmus+. V tem okviru imate možnost, da pridobite sredstva za organizacijo mednarodnega srečanja za mlade (mladinska izmenjava) ali sredstva za izmenjavo dobrih praks in skupnega sodelovanja z drugimi organizacijami iz programskega območja (strateška partnerstva).

Erasmus+ je vodilni in največji program EU, ki spodbuja sodelovanje na področju izobraževanja, usposabljanja, mladine in športa. Najsi gre za mobilnost posameznika ali partnersko sodelovanje med organizacijami, program dviga kakovost formalnega in neformalnega izobraževanja ter usposabljanja.

Spoznajte priložnosti v okviru programa Erasmus+

Udeležite se brezplačne delavnice za mlade in nevladne organizacije iz zasavske regije, v organizaciji ZLHT -Regionalnega centra NVO in Mladinskega centra Hrastnik. Delavnica je namnjena predstavitvi možnosti pridobivanja sredstev za projekte na področju mladine znotraj evropskega programa Erasmus+ ter na kaj moramo biti pozorni pri pisanju projektne prijave. Odgovorili vam bomo na vprašanja, kateri razpisi so na voljo in kako izbrati ustrezne za svojo organizacijo.

Vsebina delavnice:

  • Uvod v program Erasmus+
  • Kaj moramo vedeti preden se odločimo za pripravo projekta
  • Kje iščemo partnerske organizacije
  • Napotki za pisanje projektne prijave
  • Pregled projektne prijavnice

Kdaj in kje bo delavnica?

četrtek, 23. 3 2017, od 17.00 do 19.00, v prostorih Mladinskega centra Hrastnik, naselje Aleša Kaple 9a, Hrastnik

 

Pridobite mentorstvo pri pripravi in oddaji projektne prijave

Kaj vam ponujamo?

Poglobljeno mentorstvo bo brezplačno na voljo za eno nevladno organizacijo (društvo, zavodi in ustanove) iz zasavske regije, ki se bo udeležila delavnice in bo imela interes, da se prijavi na program Erasmus+ na področju mladine z rokom oddaje 26. april 2017. Mentorstvo bo obsegalo pomoč pri oblikovanju projektnega predloga, iskanju partnerjev, izpolnjevanju prijavnice in oddaji. Predvideno je osem svetovalnih urah in vaše lastno delo na prijavi.

Kaj boste s tem pridobili?

Praktične izkušnje s pripravo projektne prijave na evropske razpise, spoznavanje programa Erasmus+, iskanje in komuniciranje s partnerji, oddajo projektne prijave in priložnost za delo na prijavljenem projektu.

Kako do te priložnosti?

Udeležite se delavnice, ki je namenjena predstavitvi možnosti pridobivanja sredstev za projekte na področju mladine znotraj evropskega programa Erasmus+  in bo potekala 23. 3. 2017 v MC Hrastnik. Na delavnici pripravite predlog na podlagi katerega bomo izbrali eno nevladno organizacijo, ki ji bomo nudili mentorstvo pri oddaji prijave.

Kdaj in kje bo potekalo mentorstvo?

od 24.3.2017 do 25.4.2017 v prostorih informacijske pisarne ZLHT Regionalni center NVO na Ponoviški 12 v Litiji in po dogovoru v prostorih vaše organizacije

Prijava in informacije

Za obisk delavnice je obvezna prijava in sicer najkasneje do srede, 22. 3. 2017. Prijava poteka preko spletnega obrazca. Za več informacij pokličite na telefonsko številko 059 927 619 ali pišite na barbara.mozina@consulta.si.

Oglejte si tudi