Logo MojaObčina.si
JUTRI
13°C
2°C
PON.
13°C
2°C
Oceni objavo

Športni dogodki v MDI Litija - Šmartno

Območno tekmovanje v kegljanju – 120 lučajev.

V soboto 16. aprila je na kegljišču v Litiji potekalo območno tekmovanje v kegljanju – 120 lučajev.
Območnega tekmovanja se je udeležilo 24 tekmovalcev in tekmovalk iz posameznih društev (MDI Litija Šmartno, DI Zagorje on Savi, DI Celje, DI Hrastnik, DI Rimske Toplice, DI Žalec, Zgornje savinjsko Društvo invalidov).
Na državno prvenstvo so se uvrstili tekmovalci in tekmovalke, ki so dosegli predpisano normo v svoji kategoriji.
 
Normo za udeležbo na državnem prvenstvu je dosegel član MDI Litija-Šmartno Janez Belec.

17. 4. 2016 je v Ljubljani potekala 27. invalidska dopisna strelska liga.
Tekmovanja so se udeležili trije člani MDI Litija-Šmartno Uroš Knežević in Tonček Ribič in Brigita Rozina.
Tudi tokrat sta bila naša člana med najboljšimi strelci. Uroš Knežević je namreč osvojil kar 2 zlati medalji; in sicer v kategoriji zračna puška 10 m – posamezno in serijska zračna puška 10 m – posamezno.
 
Tudi na državnem prvenstvu, ki je bilo 9. aprila v Ljubljani so naši tekmovalci dosegli lepe rezultate. Ana Mohar in Brigita Rozina sta si pristreljali 5. mesto s serijsko zračno puško vsaka v svoji kategoriji. Brigita je streljala tudi s standardno puško in zasedla 3. mesto. S serijsko zračno puško je streljal Uroš Kneževič in zasedel odlično 2. mesto. Tonček Ribič in Uroš Kneževič sta tekmovala tudi s standardno zračno puško. Tudi tu je Uroš zasedel 2. mesto,  Tonček Ribič pa 4. mesto.

23. 4. 2016 je v Trbovljah potekalo območno tekmovanje v balinanju.
Udeležili sta se ga ženska in moška ekipa.  Ženska ekipa v sestavi Ana Mohar, Veronika Groznik, Darinka Krafogel in Marija Molka se je po celodnevnem tekmovanju borila za 3. mesto in ga izgubila le za eno točko in na koncu zasedla 4. mesto.  Moška ekipa v sestavi Jože Repovš, Branko Brinovec, Jože Flus, Ivan Mladenič, Ludvik Obolnar in Milan Pribanič,  pa je zasedla 5. mesto.
 

Oglejte si tudi