Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
2°C
JUTRI
13°C
4°C
Oceni objavo

Tradicionalno srečanje invalidov

Medobčinsko društvo invalidov Občin Litija in Šmartno pri Litiji je dne 18. junija 2016 organiziralo tradicionalno srečanje invalidov. Srečanje je bilo tudi tokrat pri Domu ribičev v Litiji. Udeleženih je bilo 113 rednih in podpornih članov ter gostov. Med srečanjem je bil organiziran tudi Zbor članov ter bogat srečelov.

Na izrednem zboru članov smo sprejeli spremembe statuta in dopolnitve. V društvu se namreč pripravljamo na ustanovitev Socialnega podjetja.
Izvolili smo tudi novega člana Izvršnega odbora g. Mira Prašnikarja.

Izredno smo hvaležni vsem donatorjem, med njimi tudi posameznim članom društva, ki so prispevali materialne in denarne prispevke. Iztržek od srečelova bo Društvo namenilo za delovanje. Udeleženci so uživali ob dobri glasbi, hrani in pijači ter obujali spomine in tako je druženje trajalo vse do večera.
Veseli nas, da je kljub vsesplošni gospodarski krizi in recesiji še vedno prisoten čut za sočloveka in posluh do tovrstnih aktivnosti v invalidskih organizacijah.
Ob tej priliki se želimo še enkrat zahvaliti vsem, ki so nam omogočili srečanje in izvedbo srečelova.

Letovanje na Dugem otoku
Skupaj z društvom upokojencev Litija in Društvom diabetikov Litija in Šmartno smo v mesecu juniju organizirali 4-dnevno letovanje na Dugem otoku. V zelo kratkem času se je na letovanje prijavilo kar 51 članov vseh treh društev. Izkoristili smo zelo ugodno ponudbo agencije oz. hotela Luka na Dugem otoku in bili kljub nizki ceni aranžmaja z vsebino ponudbe zelo zadovoljni.

Zaključni turnir šahovske sekcije ob zaključku spomladanske sezone
Kot vodja šahovske sekcije pri MDI Litija - Šmartno podajam kratko poročilo o delu šahovske sekcije.
Redni turnirji so se odvijali vsak ponedeljek popoldne v prostorih društva upokojencev Litija. V jesenskem delu je redno nastopalo na teh turnirjih deset igralcev. Žal smo izgubili dva odlična šahista (Francija Prettnerja in Lazo Djuriča).
Tako nas je ostalo še sedem šahistov. V ponedeljek 27. junija smo odigrali zaključni turnir pred počitnicami. Turnirja se je udeležilo šest šahistov, kjer so odigrali dvokrožni sistem. Zmagal je Srečko Obolnar. Na drugo mesto se je uvrstil Franc Možina. Tretje mesto je pripadlo Rufadu Sadikoviču. Četrto in peto mesto sta si razdelila Nino Sekulič in Ivo Bric, šesto mesto pa je pripadlo Mirku Plazniku (odsoten Adolf Berložnik).

Šahisti bomo z rednimi turnirji ponovno začeli koncem meseca avgusta.

                                    Mirko Plaznik

Oglejte si tudi