Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
2°C
JUTRI
13°C
4°C
Oceni objavo

Čeprav so zagorski mladinci ostali brez športne sreče, niso pozabili zakaj na bowlingu uživajo!

Le dan po finalu mladinskega prvenstva je vse slovenske mladince, ki tekmujejo na državni ravni že čakala zadnja preizkušnja še v mladinski ligi. Mladinska liga, ki se je v letošnji sezoni pričela s tekmo v ljubljanskem bowling centu Arena in je v celi sezoni imela kar 8 tekem širom po Slovenji se je z osmim kolom končala v že prav poletno obarvanem Kopru.

Pred zadnjo tekmo so si najmlajši do dobra ogledali trenutni razpored in ugotovili, da bi se ob ugodnem razpletu lahko domov vračali kar s tremi pokali. Vendar pa se stvari na žalost že takoj po začetku niso odvijale v pravo smer. Miha Štrus, ki se je potegoval za skupnje tretje mesto med mladinci je tekmo začel solidno in z igrama 194 in 190 pokazal, da ga četrto mesto, ki ga je dan prej osvojil na državnem prvenstvu nikakor ni potrlo. Aleksander Koštric, njegov glavni konkurent v boju za skupnje tretje mesto pa je tekmo otvoril odlično nadaljeval pa perfektno, saj je v prvi igri osvojil kar 211 v drugi pa 300 točk, kar je tudi maksimalen izkupiček v eni igri. Tako je Miha po dveh odličnih igrah zaostajal že za gromozanskih 127 točk. Vendar pa se je pogumno in zbrano podal tudi v tretjo igro. Na žalost pa se ga je v tej igri držala smola saj je podrl kar 3 splite, med tem pa se je razigrani Aleksander izkazal še z eno odlično igro in prednost pred Mihom še povečal. Seveda pa to ni bil edini boj, ki se je ta dan odvijal v koperskem Planetu tuš. Tako je kljub osebnemu prazniku, osemnajstemu rojstnemu dnevu, Tit Krafogel tekmo pričel nadvse zbrano in po dobri prvi igri, ko je dosegel kar 236 točk, zasedal odlično drugo mesto. 

Prav tako pa so ogorčen boj za prvo mesto bile tudi mladinke. Že pred tekmo je bilo jasno, da bi se Monika Ponebšek, v kolikor bi uspela na zadnji tekmi zmagati, povsem izenačila z vodilno Janjo Kovačič. Ker pa je imela Janja višje povprečje bi se na zadnji tekmi pred Janjo morala uvrstiti še ena od mladink. Tako sta bili pred tekmo Monika in Maša, obe iz Bowling kluba Planet 300 Zagorje odločeni, da bosta Janjo premagali. Na žalost pa je bil to račun brez krčmarja, saj je Janja na zadnji tekmi jasno pokazala, da je letos ona tista, ki kroji vrh mladinske lige med posameznicami in tudi v zadnjem kolu premagala vse svoje tekmice.

Ter tako zapečatila končni vrstni red med posameznicami:

1.mesto: Janja Kovačič, Epic (Postojna);

2.mesto: Monika Ponebšek Planet 300 Zagorje;

3.mesto: Maša Vehovec Planet 300 Zagorje

Pri mladincih pa se je že pred koncem tekme vedelo da so se koprčani preveč razigrali in da so za zasavske mladince enostavno premočni, zato so se mladinci iz bowling kluba Planet 300 Zagorje že v  četrti igri povsem sprostili in v zadnjih igrah letošnje sezone uživali kot se je le dalo. Tako, da so po zadnji igri nasprotnikom športno segli v roko in jim priznali, da so bili letos pač boljši.

Kljub temu, da se na koncu ni izteklo po zasavskih planih smo se domov vračali veseli, saj smo bili priča odličnim igram koprskih mladincev, ki so ta dan zares blesteli. Kljub neuspehu pa smo v klubsko vitrino prinesli novo lovoriko. Saj je Monika Ponebšek končala letošnjo sezono na odličnem drugem mestu, takoj za njo na tretjem mestu pa je bila Maša Vehovec.

Oglejte si tudi