Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
8°C
SOB.
25°C
7°C
Oceni objavo

Teden otroka – Popoldansko druženje s starši v vrtcu Gabrovka (Metuljčki)

V skupini Metuljčki so v tednu otroka (od 6. – 12. 10. 2014) otroci v vrtec povabili starše ter bratce in sestrice.
Otroci so staršem pokazali, kaj so se že naučili v prvem mesecu po počitnicah. Najprej so pripovedovali deklamacijo Anje Štefan – Jaz počepnem, ti poskočiš, ki govori o prijateljstvu, druženju in čudežnih, lepih besedah. Sledile so jesenske pesmi in uganke za starše. Po nastopu so prišli na vrsto še starši, ki so se predstavili ter k sebi poklicali svojega otroka, s katerim so nadaljevali jesensko delavnico. Iz različnih semen, ki so jih lepili na pločevinke, so izdelali vaze ali držala za pisala. Vzgojiteljice, otroci in starši so se ob dejavnosti družili, pogovarjali in kramljali.

 

Popoldanska prijetna druženja so pomembna predvsem za otroke, ki na ta način čutijo povezanost med otroci in starši ter otroci in vzgojitelji, ob enem pa se na ta način spoznavajo tudi starši in vzgojitelji ter starši med seboj. S prijetnim druženjem se poglabljajo pozitivni medosebni odnosi, kar pomembno vpliva na delovanje skupine in pozitivno klimo v oddelku.

 

Strokovne delavke vrtca so bile nad udeležbo in angažiranostjo staršev navdušene in upajo, da so s popoldansko delavnico pripomogle  k razigranemu in ustvarjalnemu otroštvu svojih varovancev, kar je bila tudi vsebinska usmeritev v tednu otroka.

 

Mag. Simona Hribar

Oglejte si tudi