Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
5°C
JUTRI
16°C
1°C
Oceni objavo

Prireditev ob kulturnem dnevu na POŠ Dole pri Litji

Drugo nedeljo v februarju smo na Dolah pri Litiji obeležili slovenski kulturni praznik. Rdeča nit prireditve je bila opera, saj je bil naš gost Diego Barrios Ross. Na prireditvi so sodelovali učenci POŠ Dole pri Litiji, pevska skupina Izgnanci in ŽPZ Zarja. Prireditev so pripravili učenci in učitelji POŠ Dole pri Litiji ter člani domačega KUD-a Venčeslav Taufer.
Proslava se je pričela ob 10. uri. Zbrane v večnamenski  dvorani POŠ Dole je v praznovanje kulturnega dne uvedel ŽPZ Zarja, ki je odpel himno. Program je povezovala  Vesna Kores, učiteljica na OŠ Gabrovka - Dole in članica KUD-a. Občinstvu je na kratko predstavila značilnosti opere kot umetniške zvrsti, nato pa pred mikrofon povabila Diega Barriosa Rossa.

 

V pogovoru z njim smo izvedeli veliko o njegovem življenju in delu: o tem, da prihaja iz Venezuele, kaj ga je pripeljalo v Slovenijo, kako si je tukaj uredil življenje, katere projekte je soustvarjal (na projekciji smo si ogledali Lirične trenutke v mestu) in na katerih trenutno deluje. Podrobneje nam je predstavil potek šolanja opernega pevca in ponazoril razliko med naravnim in šolanim glasom. Med pogovorom z gostom so se zvrstile še druge točke.

 

Učenec Tom Brinovec je predstavil Venezuelo, otroški in mladinski pevski zbor POŠ Dole pri Litiji pod vodstvom učiteljice Anite Medvešek sta zapela vsak po dve pesmi. Učenci osmih razredov so recitirali odlomek iz balade Povodni mož, učenka Maja Hribar pesem Pevcu, učenka Mihaela Željko pa del besedila opere Nabucco – Pesem sužnjev. Pevska skupina Izgnanci je nastopila z venčkom domačih.

 

Prireditev je bila kot običajno dobro obiskana, kar dokazuje, da ima kultura na Dolah pri Litiji posebno mesto. 

Oglejte si tudi