Logo MojaObčina.si

Litija

JUTRI
15°C
-2°C
PON.
17°C
-2°C
Deli

Nova premiera Družinskega gledališča Kolenc - NA OBISK PRIHAJA JEMIMA!

V sredo, 15. 2. 2017, smo člani Družinskega gledališča Kolenc na Osnovni šoli Tržič zaigrali praizvedbo avtorske predstave Prihaja Jemima. Predstava, ki odpira žgočo migrantsko tematiko, je bila med najstniki, bilo jih je okoli 400,  odlično sprejeta.

Jedrt je dobila novo prijateljico, Jemimo Novak, s katero sta se zelo dobro razumeli, čeprav je bila Jemima drugačne narodnosti. Z mamo sta pred nekaj leti prišli iz Izraela in v Sloveniji je dobila novega očeta.  Jedrt je bila prepričana, da bi bila črnolasa Jemima  gotovo vsem všeč, če bi jo poznali. Oče Joško je Jedrt vedno poudarjal pomen strpnosti in sprejemanja drugačnosti. Toda ko sta se Jemimina starša po prometni nesreči znašla v bolnici in je nič hudega sluteča Jedrt povabila Jemimo na svoj dom, so se stvari pokazale čisto v drugi luči ….

 
Ganljiva in prisrčna predstava kaže na razkorak med besedami in dejanji, ki iz strahu ruši medsebojne odnose, gotovost in zaupanje. Če ne sledimo družbenim trendom, temveč prisluhnemo tistemu narodno prvinskemu in človeškemu, kar nosimo v sebi, bomo drug ob drugem živeli tankočutno in srčno. 


Predstava je zelo primerna za otroke od 6. do 9. razreda ter za srednješolsko mladino. Veselimo se novih gostovanj po Sloveniji!

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!