Logo MojaObčina.si
JUTRI
3°C
1°C
ČET.
5°C
0°C
Oceni objavo

Škoda po neurju 20. in 21.7. 2023

Močno neurje, z ogromno količino padavin, vetra ter točo, je konec minulega tedna (20. in 21. julija) povzročil škodo na infrastrukturi ter kmetijskih površinah. Zavzel je širok pas naše občine. Od krajevne skupnosti Vače, Sava, Konjšica, Polšnik, vse do Dol. Na tem območju je toča uničila tudi velik del posevkov.
 
Poškodovanih in zalitih je bilo več hiš in gospodarskih objektov, s streh je močan veter odpihnil kritino, ki je bila poškodovana tudi zaradi toče. Največ škode je bilo povzročene na lokalni infrastrukturi zaradi odnešenega materiala na makadamskih cestah, poškodovanih bankin asfaltnih vozišč, usadov na lokalnih cestah in sproženih zemeljskih plazov ter razlivanja vodotokov.
 
Ponovno ugotavljamo, da se zaradi dosedanjega slabega vzdrževanja vodotokov ob neurjih s strani države, struge lokalnih vodotokov zapolnijo z erozivnimi nanosi. Občina je že apelirala na odgovorne službe, da je potrebno interventno čiščenje lokalnih vodotokov ter izdelati suhe zadrževalnike in prelivne pregrade v izogib nenehnim sanacijam po neurjih.
Foto: Arhiv Občine Litija in JP KSP Litija d.o.o.

Oglejte si tudi