Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
8°C
JUTRI
25°C
7°C
Oceni objavo

Podpisan koalicijski sporazum o litijski pomladi v mandatnem obdobju 2014-2018

KOALICIJSKI SPORAZUM O LITIJSKI POMLADI v mandatnem obdobju 2014-2018 je bil podpisan v četrtek 1.10.2015. Podpisali so ga: Župan Franci Rokavec, predsednica OO SLS Lijana Lovše, predsednik OO SDS Boris Doblekar, predsednik OO N.Si krščanski demokrati Boštjan Sukič ter vodja svetniške skupine SLS Pavel Hiršel in samostojni svetnik N.Si krščanski demokrati Primož Kokovica.

Navedene stranke, zastopane v občinskem svetu občine Litija so se za podpis koalicijskega sporazuma odločile zaradi enotne želje po odgovornem, konstruktivnem, povezovalnem in transparentnem reševanju problemov in v iskanju najboljših rešitev za naše občanke in občane ter v skladu s pričakovanji občank in občanov po nadaljevanju uspešnega vsestranskega razvoja občine Litija, ki bo zagotavljal kakovostno življenje. 

Cilj Sporazuma je v zagotovitvi učinkovitega funkcioniranja občine, iskanju potrebnega političnega konsenza pri vzpostavitvi finančno stabilnega dolgoročnega razvoja, ki bo prispeval k konkretnemu vsakodnevnemu reševanju vprašanj s katerimi se soočajo občanke in občani.

Podpisniki se zavedajo, da je po obdobju izvajanja velikih projektov potrebno v obdobju 2014-2018 prioritetno pristopiti k dolgoročno stabilnemu in uravnoteženemu izvajanju proračuna. V sporazumu so izpostavili 10 prioritetnih točk, ki jih želijo izvesti v tem mandatnem obdobju, v nadaljevanju pa dodali, da se vsekakor zavedajo, da so pri izvajanju občinskih nalog pomembni tudi projekti na ostalem področju gospodarske in družbene infrastrukture, gospodarstvu in razvoju podeželja, ki bodo začrtani v Dolgoročnem razvojnem programu občine Litija za obdobje 2016 -2022 kateri bo sprejet v začetku leta 2016.


Besedilo sporazuma v priponki spodaj.

 

 

Oglejte si tudi