Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
18°C
7°C
Oceni objavo

Pester september na IC Geoss

Med poslavljanjem od poletja in pozdravljanjem novega letnega časa se je na Izobraževalnem centru Geoss d.o.o. zvrstilo zares bogato število raznovrstnih dogodkov in dejavnosti. Ob uspešnem zaključku projekta Munera3, s katerim smo omogočili povračilo stroškov šolanja kar 28 študentom, so se odvijali že vpisi v novo š. l. srednješolskih in višješolskih programov. V projektu Korak-Kompetence za razvoj kariere se je začel eden od zadnjih brezplačnih programov za osebe, starejše od 45 let, in sicer Računalniška pismenost za odrasle. Z zaključkom septembra smo zaključili tudi večletni projekt socialne aktivacije – Točka SoDELOVANJA. V pet programov, ki so trajali vsak po pol leta, smo vključili 75 brezposelnih oseb iz lokalnega okolja. Od tega jih je več kot 37 % program zapustilo s pozitivnim izhodom, kar pomeni, da so se vključili v izobraževanje ali pa se zaposlili.

Pestro pa je bilo tudi na področju projektov programa Erasmus+. Že na samem začetku meseca septembra smo odpotovali na Irsko, kjer je potekal partnerski sestanek projekta Kreativni Pop. Kmalu zatem smo v okviru projekta IPR4SC odšli na sestanek v Novo mesto. Predzadnji septembrski teden so nas gostili partnerji projekta Zelena digitalna raznolikost v Schrobenhausnu v Nemčiji. Ob bližajočem se zaključku projekta OpenEYE je zadnji teden meseca septembra v Livornu potekala mednarodna konferenca na katero smo s seboj povabili še učitelje OŠ Gradec in kjer smo predstavili Zbirko učnih orodij in aktivnosti iz nje. Podrobno vsebino projekta smo predstavili tudi na nacionalnem multiplikativnem dogodku. V začetku oktobra je sledilo še potovanje v Sofijo na sestanek v okviru projekta Povezujmo se in hkrati gostovanje partnerjev projekta All in v Litiji, s katerimi smo obiskali VDC Zasavje, enota Litija. Podrobnejše vsebine našega projektnega dela si lahko pogledate na spletni strani ic-geoss.si/projekti/.

Izobraževalni center Geoss smo se predstavili tudi na 3. Festivalu medgeneracijskega povezovanja v občini Litija in ob družbi mnogih razstavljavcev in nastopajočih razstavljali svojo stojnico.

Za nami je bogat in pester začetek jeseni. Pisana jesen je vedno najlepša.

Oglejte si tudi