Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
8°C
JUTRI
19°C
7°C
Oceni objavo

Obvestilo in povabilo v dom starejših občanov v Litiji

Spoštovana stanovalka oziroma  stanovalec  doma za starejše občane, občan Občine Litija!

 

Gotovo veste, da smo si v občini Litija vrsto let prizadevali, da bi zgradili dom za starejše občane v samem središču mesta , poleg tega pa tudi center , ki bi združeval  in povezoval različne generacije.   V ta namen je bil ustanovljeno podjetje SVC d.o.o., ki je pripravilo vse projekte za gradnjo, vodilo celotno izgradnjo  in pridobilo tudi vsa potrebna uporabna dovoljenja za delovanje tega centra.

 

Sedaj vam z veseljem sporočamo,  da je zgrajen Medgeneracijski center Šmelc, ki ga upravlja Socialno varstveni center Litija. V njem ima nove prostore Vrtec Ribica, Glasbena Šola Litija, v njem je  17 oskrbovanih stanovanj. Objekt  stoji sredi mesta Litija, ob reki Savi, s čudovitim pogledom na reko, gozd in mesto Litija. Okolica je lepo negovana, saj je ob reki speljan sprehajalni park.

 

Največji, osrednji del objekta, zavzema dom za starejše, v katerem bo izvajal domsko varstvo Dom Tisje – enota Litija.  Dom Tisje bo v svoji enoti v Litiji zagotavljal domsko varstvo za 91 uporabnikov, v eno in dvoposteljnih sobah. Deloval bo po sodobnih konceptih dela – v gospodinjskih skupinah, ki delujejo podobno kot družinske skupnosti  in zagotavljajo toplino, domačnost, varno bivalno okolje in skrb vseh zaposlenih, da zagotovijo zadovoljno in kvalitetno življenje.

 

Stanovalcem bo v pritličju doma na voljo gostinski lokal, frizerski salon in banka. Prav tako pa je v neposredni bližini staro mestno jedro Litije, železniška in avtobusna postaja, sedež upravne enote, trgovina, knjižnica in kulturni center.

 

Z izvajanjem dejavnosti v Litiji bo dom začel predvidoma sredi septembra. Vsi zainteresirani lahko dobite dodatne informacije v socialni službi doma. Kontaktna številka: 01 890 01 06.

 

V kolikor si želite, da bi bivali v domu v Vašem rodnem kraju, med svojimi znanci, prijatelji in svojci, Vas vabimo, da pokličete  kontaktno številko!

 

Vljudno vabljeni v naš dom!

 

 

Socialno varstveni center Litija, d.o.o.

Ljubljanska cesta 3

1270 Litija

 

Občina Litija

Jerebova ulica 14

1270 Litija

 

Dom Tisje

Črni potok 13

1275 Šmartno pri Litiji

Oglejte si tudi