Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
8°C
JUTRI
25°C
7°C
Oceni objavo

Več kot 225 učencev OŠ Litija spoznavalo lokalna društva

OŠ Litija je letos, v okviru akcije NVO gre v šolo, gostila 7 nevladnih organizacij in jim omogočila, da se predstavijo učencem nižje stopne in podružnice s prilagojenim programom. V torek, 28.9.2021, so se učenci tekom pouka naučili šivati gumbe, se spoznavali z elemente juda, karateja in ritmične gimnastike, spoznali opremo plezalcev, delo gasilcev in se učili o prvi pomoči.
Z akcijo »NVO gre v šolo« povezujemo lokalne nevladne organizacije z osnovnimi šolami. Njen osnovni namen je predstaviti učencem dejavnosti, ki jih izvajajo okoliška društva in jih seznaniti s prostočasnimi aktivnostim v lokalnem okolju. 

V tokratni akciji so na OŠ Litija sodelovali Rdeči križ Slovenije – Območno združenje Litija, PGD Litija, Judo klub Litija, Športni klub Bleščica, Karate klub Kensei, Društvo upokojencev Litija in Planinsko društvo Litija. Svoje aktivnosti so predstavili 9 oddelkom nižje stopnje in podružnice s prilagojenim programov. Zanimive aktivnosti in dejavnosti teh društev je ta dan spoznalo več kot 225 učencev.

V okviru obiska vlade v zasavski regiji, si je potek akcije ogledal tudi minister za javno upravo, g. Boštjan Koritnik. Minister je pozdravil akcijo, ki navdušuje mlade in jih vabi, da se aktivno vključijo v delo lokalnih društev, zavodov ali ustanov.

V akciji NVO gre v šolo je v letošnjem šolskem letu, v tednu od 27.9.2021 do 1.10.2021, sodelovalo 5 osnovnih šol iz vseh štirih občin zasavske regije. Skupno je program za osnovnošolce pripravilo 25 različni društev in se s tem predstavilo več kot 950 učencem.

Akcija se je začela na OŠ Toneta Okrogarja Zagorje. Sodelovalo je 9 društev: Rdeči križ Slovenije – Območno združenje Zagorje, Skavti Zagorje 1, PGD Zagorje – mesto, Športni klub Bleščica, Atletski klub Rudar Trbovlje, Policijsko veteransko društvo Sever Zasavje, Kinološko društvo Zagorje, Društvo zasavskih klekljaric Srčevke, ki so učne ure pripravili za 9 oddelkov nižje stopnje.

Na OŠ Ivana Cankarja Trbovlje so vlogo učitelje v 5 oddelkih za en dan prevzeli člani društev: Društvo prijateljev mladine Trbovlje, Skavti Zagorje 1, Zveza borcev za vrednote NOB Trbovlje, Atletski klub Rudar Trbovlje in Policijsko veteransko društvo Sever Zasavje.

Enajst različnih društev je v akciji sodelovalo na OŠ narodnega heroja Hrastnik. 11 oddelkom so pouk popestrili: - Srbsko kulturno društvo Sava Hrastnik, Rdeči križ Slovenije - OZ Hrastnik, Atletski klub Rudar Trbovlje, Policijsko veteransko društvo Sever Zasavje, Rudarska godba Hrastnik, Društvo marionetno gledališče, Steklarska godba Hrastnik, Kulturno društvo ples za stres - anistres skupaj, Kulturno umetniško društvo Veter, Fotosekcija Kulturnega društva Svoboda Dol pri Hrastniku.

Zadnji dan je akcija potekala na OŠ Ivana Skvarče Zagorje, kjer se je predstavilo 4 društva in sicer: Rdeči križ Slovenije – območno združenje Zagorje, PGD Zagorje, Društvo prijateljev mladine Zagorje, Policijsko veteransko društvo sever Zasavje.

Po odlično izpeljani akciji se že veselimo nove, v novem šolskem letu.

Oglejte si tudi