Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
4°C
JUTRI
10°C
4°C
Oceni objavo

Športno dogajanje v MDI Litija-Šmartno

Medobčinsko društvo invalidov občin Litija in Šmartno pri Litiji, socialno podjetje je bilo dne 11.3.2017 organizator območnega tekmovanja v streljanju, ki je potekalo na strelišču v Šmartnem pri Litiji.

Območnega tekmovanja se je udeležilo 11 društev: DI Brežice,  Kočevje,  Litija-Šmartno, Ljubljana Šiška, Ljubljana Vič-Rudnik, Metlika, Radeče, Rimske Toplice, Trebnje, Tržič, Zagorje ob Savi.

Naši člani so kot vsako leto ( v posamezni kategoriji) dosegli vrhunske rezultate.

Ribič Tonček (SERIJSKA PUŠKA - NAC) je zasedel 4. mesto

Uroš Kneževič (v obeh kategorijah SERIJSKA PUŠKA - SH1 in STANDARD PUŠKA - SH1) je zasedel 1. mesto

Ribič Tonček (STANDARD PUŠKA – NAC) je zasedel 1. mesto

Rozina Brigita (v obeh kategorijah SERIJSKA PUŠKA – NAC in  STANDARD PUŠKA – NAC) je zasedla 1. mesto

Ana Mohar (SERIJSKA PUŠKA - SH2) je zasedla 1. mesto.

Glede na odlične rezultate so se državnega prvenstva v Ljubljani 9.4. 2017 udeležili vsi štirje tekmovalci iz našega društva. Ribič Tonček je v kategoriji standardna puška (NAC) dosegel odlično 3. mesto, Uroš Kneževič je v kategoriji standardna puška (SH1) zasedel 4. mesto in v kategoriji serijska puška (SH1) 3. mesto.

Rozina Brigita je v kategoriji serijska puška (NAC) zasedla 7. mesto in v kategoriji standardna puška (NAC) 3. mesto., Mohar Ana v kategoriji serijska puška (SH2) 6. mesto.

 

Udeležili smo se tudi 40. Dopisne strelske lige Slovenije in 28. Invalidske dopisne lige, ki je bila 17. marca v Ljubljani. V finale so se uvrstili trije naši člani. Kot vsako leto so se naši udeleženci uvrstili na stopničke. V kategoriji zračna puška-posamezno je Kneževič Uroš zasedel 3. mesto, Brigita Rozina 2. mesto. V kategoriji serijska zračna puška je ekipa MDI Litija-Šmartno zasedla 4. mesto.

PIKADO

Udeležili smo se V. tradicionalnega Jernejevega memoriala, ki je potekal 25. marca v Mislinji. Tekmovanja v pikadu se je udeležila moška in ženska ekipa pikaderjev.

Ženska ekipa je ekipno zasedla 4. mesto

Posamezno je Jene Zdenka zasedla 7. mesto.

Moška ekipa pa je ekipno zasedla 10. mesto.

RIBOLOV

Ekipa ribičev se bo udeležila tudi območnega tekmovanja v športnem ribolovu (LRP)-posamezno, ki bo potekalo 22.4. 2017 na ribniku ob Ribiškem domu v Zagorju.

Oglejte si tudi