Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
4°C
JUTRI
23°C
8°C
Oceni objavo

Sonce in "sončni" ljudje na pohodu Od cerkvice do cerkvice na Polšniku

Že kar nekaj let smo čakali takšno lepo vremensko napoved in dočakali jutro brez oblačka. Prevroče ni bilo, saj nas je hladil veterček in sence je po naši poti tudi dovolj.
Dan smo pričeli sladko ter s kavico ali čajem, poskusili pa smo lahko tudi domač bezgov sirup. Zapeli so pevci MoPZ Polšnik, malo smo poklepetali in pohod po naši prijetni poti se je pričel. Za Ostrež je zapisano tudi, da je "divja gora" in zato se je je mogoče marsikdo ustrašil in na žalost obšel ta vzpon do cerkvice. Tam so z umirjeno glasbo pohodnike pričakali mladi instrumentalisti Salzburške glasbene akademije Mozarteum in navdušili vse poslušalce. Gora nudi  čudovit razgled po Sloveniji in je vedno vredna obiska.  Do travniške planote na Stranskem vrhu vodi prijetna pot po obronkih gozdov, preko travnikov in  tam zelena, travnata površina nudi prostor za kratek počitek. Da je bil postanek še bolj zanimiv so poskrbeli gostje, člani Srbskega umetniškega društva Vidovdan iz Ljubljane, ki so zaplesali v srbskih nošah in nam predstavili delo društva. Prava paša za oči! So res izvrstni in dosegajo najvišja mesta in priznanja na slovenskih in evropskih tekmovanjih.  Ob 13. uri je mašo na Glinjeku daroval župnik iz župnije Kisovec, g. Janez Mrak, zapeli pa so pevci Mešanega pevskega zbora Kranjska gora. Pevci iz Gorenjske so se nam na zaključni prireditvi predstavili v slovenskih narodnih nošah in še enkrat ubrano zapeli.  Ob koncu ni manjkalo plesa in prepevanja. Še enkrat smo predstavili vse nastopajoče, za dobro glasbo pa je poskrbel ansambel Zimzelen. Na ogled je bila tudi razstava Ex tempore Polšnik 2015, ki jo je pripravilo Društvo LILA Litija v sodelovanju s KD Pavle Voje Polšnik. Obiskovalci so lahko občudovali bonsaje ter se posladkali z domačimi dobrotami. Sodelovanje domačinov pri izvedbi takšne prireditve je ključnega pomena in  zavedamo se, da bomo lahko le s tovrstno organizacijo tudi v prihodnjih letih izpeljali prireditev na tako visokem nivoju. In ker želimo narediti nekaj dobrega za naš kraj, vsak prispeva delček svojega talenta, znanja in dela  k uspešni izvedbi.  Hvala ga. Lidiji Vozel, višji medicinski sestri za strokovno pomoč. Hvala vsem lastnikom zemljišč, ki pokosijo in odstopijo svoja zemljišča, da lahko pohodnike popeljemo po našem lepem kraju: Koširjevim in Renkovim iz Prevega,
Zorčevim na Stranskem vrhu, Sladičevim pod Glinjekom in Razpotnikovim ter Repovževim na Glinjeku. Hvala za trud in sodelovanje vsem našim pridnim gospodinjam, ki vsako leto priskočite na pomoč pri peki domačih dobrot za jutranjo pogostitev pohodnikov.  Sodelovalo je preko 60 domačinov, ki so prostovoljno opravljali svoje delo. HVALA VSEM.

Vsako leto nam s sponzorskim prispevkom pomagajo: MIZARSTVO KOS, Jože Kos, s.p., POLŠNIK, TESARSTVO BUČAR, Anton Bučar, s.p. POLŠNIK, TERRA-IN, d.o.o. POLŠNIK, Uroš Ribič, TESARSTVO HRIBAR, Roman Hribar, s.p., POLŠNIK DOBRA VILA ŠUMNIK, GOLOBINEK, d.o.o., POLŠNIK (Vesna Golobinek), ELEKTROMONTAŽA REPOVŽ, Drago Repovž, s.p., POLŠNIK, OBČINA LITIJA (po razpisu), GOSTILNA JUVAN, Ana Majcen, s.p., POLŠNIK, OKREPČEVALNICA KUHLA SPODNJI LOG, PAPIRNICA MAAR LITIJA, HOFER TISK LITIJA, TRGOVINA IN BIFE MA-LA POLŠNIK. VELIK HVALA VSEM.

 

Oglejte si tudi