Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
4°C
JUTRI
23°C
8°C
Oceni objavo

Zaradi odlične glasbe na festivalu Slovo poletju v Litiji poletje še vedno taja

Dvodnevni deveti festival Slovo poletju so zaznamovali odlični glasbeniki, ki so številni publiki prinesli posebna doživetja. Četrtkov večer je bil v znamenju dalmatinske glasbe. Klapa Mali grad iz Kamnika nas je z ubranim nastopom popeljala v južne kraje, s soncem obsijane in melosom, ki vedno navduši. Občinstvo pa je pozitivno presenetil  v Sloveniji malo manj znani hrvaški pevec Đani Stipaničev, ki je dokazal, da je vrhunski pevec. Pesmi o Dalmaciji je nadgradil tudi z izvedbo pesmi iz muziklov in občinstvo tako popeljal tudi  v druge zvrsti glasbe.

Petkov večer smo poimenovali "različnost povezuje". Pihalni orkester Litija je letošnji nastop nadgradil s štirimi solistkami Tino Adamlje, Barbaro Osolnik, Sandro Rihter in Leo Rihter. Z ubranim nastopom so zopet dokazali, da vestnim delom skrbno ohranjajo več kot stoletno tradicijo godbene dejavnosti v našem mestu.

Skupina Noreia je na naš oder prinesla pravo glasbeno osvežitev z irsko glasbo, ki z izjemnimi ritmi vedno navduši. Izvrstni instrumentalisti in pevci skupine Noreia so tudi v Litiji dokazali, da imajo izjemen talent in da uživajo v glasbi, ki jo izvajajo. Njihov nastop so popestrile plesalke Šole irskega plesa iz Ljubljane, ki so navdušile s plesno koreografijo in oblekami.


Zaključek  festivala je letos pripadal domači skupni Magrateja, ki nas je presenetila z usklajenostjo, z izjemnimi vokali in interpretacijo lastnih skladb in znanih svetovnih uspešnic ter se tako predstavila tudi ciljni publiki, ki v Litiji ne spremlja pogosto te zvrsti glasbe. Program je oba večera povezoval Gorazd Mavretič. Velika zahvala vsem sponzorjem, ki so omogočili izvedbo prireditve in srčno upamo, da bomo v prihodnem, jubilejnem letu, lahko "praznovali" tri dni.

Oglejte si tudi