Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
7°C
JUTRI
17°C
1°C
Oceni objavo

Prostovoljke iz DM-a usposabljale člane društva Šola zdravja

V petek, 19.6.2015 je v Litiji potekala akcija korporativnega prostovoljstva, kjer so prostovoljke iz podjetja DM (drogerie markt) Slovenija poskrbele za popestritev in oplemenitenje dneva članov društva Šola zdravja. Starejše so učile osnov računalništva,...

90 odstotkov članov Šole zdravja je starejših ljudi, ki ne uporablja interneta in ima težave z uporabo računalnika. Prostovoljke iz DM so se najprej pridružile redni jutranji telovadbi članov društva Šola zdravja, potem pa jim pomagale pri osnovnem delu z računalnikom, uporabi e-pošte in iskanju informacij na spletu. Poskrbele so tudi za darila, majice in malico. Akcija se je odvila z namenom, da bi člani društva začeli uporabljati spletno stran društva za seznanjanje z aktivnostmi društva.


Telovadba je, kot vsako jutro, potekala na igrišču na Rozmanovem trgu, vse nadaljnje aktivnosti pa v prostorih Izobraževalnega centra GEOSS, ki je akcijo podprl z brezplačno uporabo prostorov. Za organizacijo akcije je poskrbelo Stičišče nevladnih organizacij osrednje Slovenije, ki s svojimi aktivnostmi podpira sodelovanje med nevladnimi organizacijami iz osrednje Slovenije in družbeno odgovornimi podjetji.

Oglejte si tudi