Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
18°C
7°C
Oceni objavo

Festival skupnosti v Litiji

Na sončno poletno dopoldne, v soboto 13.6.2015, je staro mestno jedro v Litiji na Valvasorjevem trgu znova zaživelo. Tam sta v počastitev praznika Občine Litija potekala Festival skupnosti in Litijski tek pod skupnim imenom Obujamo tradicijo – gradimo skupnost.

Prireditev je letos potekala že tretjič.  Na Festivalu skupnosti je sodelovalo 26 predstavnikov krajevnih skupnosti, društev, podjetij, zavodov in posameznih ustvarjalcev. Litijani smo znova dobili priložnost, da se  seznanimo, kaj vse se dogaja okoli nas -  kdo so naši sokrajani in kako prispevajo h kreiranju življenja v skupnosti.

 

Festivalsko jutro so začeli člani Društva Šola zdravja s telovadbo. V kulturnem programu so na ulici zapeli pevci iz Pevskega zbora društva upokojencev Litija, Ljudski godci in pevci s Polšnika ter Kresniške dame iz Kulturnega društva Kresnice. Živahno predstavitev športnih spretnosti so prikazali mladi nogometaši iz Nogometnega kluba Litija. Člani Karate kluba KENSEI iz Litije so obiskovalcem predstavili  tehnike karateja in samoobrambe in obiskovalce povabili na učno delavnico teh veščin. Stojnice so ponujale na ogled različne izdelke in promocijsko gradivo in v pokušino različne dobrote.  Vse to in še mnogo več, kar bogati skupnost, se j zvrstilo v starem mestnem jedru Litije.

 

Festival skupnosti in Litijski tek združujeta različne generacije, mlajše in starejše, športne navdušence in ljubitelje kulture ter drugih dejavnosti. Skupaj obujamo tradicijo in gradimo skupnost. Ob koncu gre zahvala vsem, ki so pripravili pestre predstavitve in program ter kakorkoli podprli prireditev. Organizatorja Festivala skupnosti sta bila Občina Litija in Stičišče NVO osrednje Slovenije. 

Oglejte si tudi