Logo MojaObčina.si

Litija

DANES
18°C
12°C
JUTRI
19°C
10°C

Podprite delo lokalnih NVO, namenite jim del dohodnine

Vsi davčni zavezanci, ki plačujete dohodnino se lahko sami odločite komu naj gre 1% vaše dohodnine. To lahko storite še do 31. 5. 2021 z oddajo izpolnjenega obrazca na pristojni finančni urad ali elektronsko preko e-davkov. Na Regionalnem centru NVO smo pripravili dopolnjen seznam nevladnih organizacij iz zasavske regije, ki so vpisane v evidenco nevladnih organizacij v javnem interesu in so status pridobile do 31. 3. 2021. 

Ker se je z Zakonom o interventnih ukrepih za pomoč pri omilitvi posledic drugega vala epidemije COVID-19, ki je bil sprejet konec decembra 2020 povišal odstotek dohodnine za donacije iz 0,5% na 1% se bodo vloge, ki so bile že predložene podvojile. Lahko pa se do 31. 5. 2021 poda novo ali spremenjeno zahtevo za namenitev dela dohodnine za donacije, ki bo veljala že za leto 2020. Izberete lahko do deset upravičencev, ki jim želite nameniti del dohodnine, seštevek vseh pa ne more presegati 1% dohodnine. To pomeni, da lahko davčni zavezanec posameznemu upravičencu nameni 0,1%, 0,2%, 0,3%,… ali 1% dohodnine.

Kako oddati vlogo?

Izpolnjen obrazec »Zahteva za namenitev deladohodnine za donacije« se lahko odda osebno v nabiralnik in po pošti na pristojni finančni urad, kjer je davčni zavezanec vpisan v davčni register ali  elektronsko preko e-davkov z oddajo obrazca Doh-Don.


Vložena zahteva velja za nedoločen čas in je ni potrebno vlagati vsako leto. V primeru, da želite svojo odločitev spremeniti in donacijo nameniti nekomu drugemu, je potrebno vložiti novo zahtevo, ki bo razveljavila staro.


SEZNAM UPRAVIČENCEV IZ OBČINE LITIJA

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi