Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
14°C
2°C
Oceni objavo

MC Litija: Prenos dobrih praks v Nepal

Mladinski center Litija je v koncu meseca oktobra in začetku novembra delil svoje izkušnje s področja mladinskega dela in projektnega managementa v Nepalu. Poleg deljenja dobre prakse so od treninga odnesli veliko novih znanj s področja enakopravnosti spolov v družbi ter izjemno mednarodno izkušnjo, ki jo bodo v prihodnosti aplicirali tudi v lokalno okolje preko različnih delavnic in projektov. To vlogo je MC Litija dodelila Mreža MaMa (mreža mladinskih centrov Slovenije) na podlagi kvalitetnega preteklega dela.

Trening za trenerke, ki se ga je s strani MC Litija udeležila Lea Kovič je bil zadnji iz sklopa Youth Creating Solutions for Meaningful Participation aktivnosti, financiranih iz programa Mladi v Akciji (Capacity building for youth) Evropske komisije. Nosilec projekta je bil Demo Finland, partnerske organizacije, od koder so prihajale udeleženke, pa so Mreža MaMa (Slovenija), Odhikar (Bangladeš) in Asmita (Nepal).

Namen treninga je bil senzibilizacija udeleženk za temo opolnomočenja žensk, usposobitev udeleženk za izvajanje treningov na področju opolnomočenja žensk ter izvedba pilotskega treninga za 20 aktivnih članic raznih nevladnih organizacij iz Nepala. Poleg MC Litija so v tem projektu sodelovale tudi predstavnice Mreže MaMa, JZ Mladi zmaji, Mladinskega centra Nova Gorica ter Mladinskega centra Dravinjske doline.

 

 

Oglejte si tudi