Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

PD Zvon z gosti na gradu Bogenšperk

Lepo in sončno nedeljsko popoldne 4. junija, je marsikaterega ljubitelja lepega in ubranega petja, ter lepih melodij pot zanesla na bližnji grad Bogenšperk, kjer se je odvijal redni Pomladni koncert PD Zvon z gosti.

 

Preprosto, domačo in nam ljubo pesem, ter mile, nežne in ubrane melodije so to popoldne odmevale po gradu. V tamkajšnjem atriju gradu so člani PD Zvon imeli tudi letos svoj redni Pomladni koncert, s katerim se nam vsako leto predstavijo in z nastopom razveselijo tako odraslega, kot tudi mlajšega obiskovalca. Pestremu glasbenemu repertoarju domačih in tujih avtorjev so letos dodali svojevrsten pečat dogodku tudi nastopajoči sami s posameznimi igranimi vložki. Vodja zbora je Marija Celestina.

Letos so v goste povabili svoje glasbene kolege Senožeške Tamburaše. Po letih ustvarjanja so Senožeški tamburaši sicer mlada skupina, saj delujejo od leta 2010. Njihov glasbeni repertoar so poleg skladb, ki so napisane za tamburaške orkestre še klasične in ostale priredbe, ter popevke. Delujejo samostojno, kakor tudi z folklornimi skupinami, pevskimi zbori, solisti in različnimi glasbenimi kolegi v Sloveniji in izven meja. Njihova vodja je Eva Dukarič.

 

Večerni Ave je prišel tiho čez dobrave in nežno pobožal našo – Slovensko deželo; v nas pa so se še vedno poigravale nežne melodije, lepe in ubrane skladbe, katere so v venček spominov povezali topli in lepo doživeti popoldanski trenutki.

 

Uroš Pušnik

Oglejte si tudi