Logo MojaObčina.si

Litija

DANES
10°C
-1°C
JUTRI
7°C
5°C
Deli
2190

Letni koncert PD Zvon

To soboto, 18.2.2018, smo se zbrali v Šmarskem domu kulture na letnem koncertu enega od najstarejših zborov na slovenskem, našega Pevskega Društva Zvon.

 

Kljub zasneženim poljanam je že zadišalo po pomladi, za kar so odlično poskrbeli člani PD Zvon, ki vedno znajo presenetiti svojo zvesto publiko. Z izbranim repertoarjem ta večer so nas popeljali njihovi glasovi vse od domačih logov do ene med najlepšimi – Hallelujah, legendarnega pevca Leonarda Cohena. Zbor vodi zborovodkinja Marije Celestina, pri nekaterih izvedbah pa so jih spremljali mladih šmarski glasbeniki in pianistka Urška Vidic. Pesem, je kakor lepa beseda, ki osrečuje in navdihuje človeka.

Tokratni gostje večera so bili člani Komornega moškega zbora Lek, ki ga vodi prof. Milivoj Šurbek. Zbor deluje že štiri desetletja in prepeva skladbe domačih in tujih avtorjev, ljudske in priredbe. Zbor veliko gostuje tako v Sloveniji, kakor po Evropi, Ameriki in Kanadi; na tekmovanjih pa žanjejo vidne uspehe. Prav tako je tudi repertoar gostujočega zbora obsegal od domačih in tujih pesmi in priredb, pa vse do Vzhodne duhovne glasbe.

 

 

To je bil večer poln čutnih pesmi in srčnih melodij, katerega sta z zgodbami, reki in izročilom o trti in vinu prepletala domača napovedovalca Maja Toplak Primc in Martin Fele.

Obiskovalci tudi tokrat nismo bili razočarani nad videnim in slišanim in verjamemo, da se naslednjič zopet srečamo, vam pa le prijazno povabilo, » Pridite in Poglejte «, ne bo vam žal.

 

Uroš Pušnik  

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!
Digitalni marketing v Slovenij