Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
4°C
NED.
23°C
8°C
Oceni objavo

Jesen v Ribčah 2015

V nedeljo, 8. 11. 2015, je v Kulturnem domu Ribče znova potekala zdaj že skoraj tradicionala prireditev Jesen v Ribčah. Dogodek je organiziralo Kulturno-športno društvo Ribče, tokratna tema pa je bila mlinarstvo. Zanjo so se člani društva odločili, da bi obudili spomin na čas, v katerem je v Ribčah stalo kar šest vodnih mlinov.

Društvo je v dvorani doma pripravilo razstavo, ki je obsegala vse od dveh mlinskih kamnov, ki sta ostanka Drčarjevega mlina, preko pripomočkov, potrebnih za žetev, pripravo in predelavo žita, do različnih mok in modela krušne peči, torej vse od zrna do kruha.

Ob 16. uri se je pričel kulturni program, v katerem so obiskovalcem predstavilli nekdanje življenje v mlinu in pomen mlinarstva, vse to pa ponazorili še z zabavnimi skeči. Tokratni glasbeni gostje so bili člani zbora Peški oktet, ki so prepevali ljudske pesmi, neketare tudi z osrednjo tematiko prireditve.


Gostje so bili po kulturnem delu vabljeni, da ostanejo na pogostivi in si natančneje ogledajo zbirko predmetov, ki so nekoč imeli pomembno vlogo v življenju Ribčanov.

Oglejte si tudi