Logo MojaObčina.si
DANES
3°C
1°C
JUTRI
7°C
0°C
Oceni objavo

Hvala

Hvala vsem, ki ste sodelovali in podprli akcijo Dobrodelna malica. V Litiji je akcija potekala v Kavarni in okrepčevalnici Pri Mostu, z namenom zbiranja sredstev za litijske skavte. Skupaj smo zbrali 240,94€, ki bodo namenjeni za organizacijo in izvedbo njihovih poletni taborov.

V letošnjem letu je akcija Dobrodelna malica potekala na dveh lokacijah. Tokrat smo na Regionalnem centru NVO v akciji povezali Kavarno in okrepčevalnico Pri Mostu in litijske skavte ter Galerijo in restavracijo Zasavski gurman iz Dola pri Hrastniku in Območno združenje rdečega križa Hrastnik.  

Zbran znesek s prodajo Dobrodelnih malic v mesecu maju so v Kavarni in okrepčevalnici Pri mostu potrojili, k čemur smo prišteli še prostovoljne prispevke.

V Litiji zbrana sredstva v višini 240,94€ bodo namenjena litijskim skavtom, za organizacijo in izvedbo njihovih poletnih taborov.  

Kdo so skavti?

Skavti so prostovoljna, mladinska organizacija, ki se ukvarja z vzgojo in izobraževanjem otrok in mladih. Skavtski steg Litija 1 ima 70 članov starih med 7 in 27 let, ki so razdeljeni v tri starostne skupine in jih skupaj vodi 11 mladinskih voditeljev, prostovoljcev. Poleti za vsako starostno skupino organizirajo poletni tabor, na katerem aktivno preživljalo čas v naravi, izvajalo delavnice na področjih osebne rasti mladih, zdravega življenjskega sloga, okolijske vzgoje in aktivnega državljanstva.


Akcijo Dobrodelna malica smo organizirali v okviru Regionalnega centra NVO z namenom povezovanja lokalnih gostincev, njihovih gostov in nevladnih organizacij, ki s svojim delovanjem na različnih področjih pripomorejo h graditvi boljše družbe.

 Bi se nam radi pridružili?

Prihodnje leto bomo akcijo še razširili v vse štiri občine zasavski regiji zato že danes vabimo restavracije in nevladne organizacije, ki bi rade sodelovale. Z akcijo, ki bo potekala v maju želimo pomagati zbirati sredstva za programe in projekte različnih nevladnih organizacij, ki naslavljajo potrebe v lokalnem okolju. 

Aktivnosti Regionalnega centra NVO sofinancira Ministrstvo za javno upravo iz Sklada za NVO.

Oglejte si tudi