Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
8°C
JUTRI
25°C
7°C
Oceni objavo

Projekt HoCare za inovativne rešitve za oskrbo na domu

Razvojni center Srca Slovenije kot partner sodeluje v evropskem projektu z imenom »HoCare«, ki se izvaja v okviru programa Interreg Europe. Projekt se ukvarja z iskanjem inovativnih rešitev za oskrbo na domu in spodbuja različne deležnike v posameznih državah k čim bolj aktivni vlogi pri zavzemanju za spremembe na tem področju.

Staranje prebivalstva je izziv za vse regije v Evropski Uniji, a hkrati pomeni tudi priložnost za rast in delovna mesta, saj je v inovativnih rešitvah za oskrbo na domu veliko potenciala tudi za mala in srednje velika podjetja. Kot rezultat HoCare se predvideva izboljšanje strukture upravljanja politik na tem področju. Pripravljena bo analiza stanja na območju, izvedene pa bodo različne tematske delavnice, kjer si bodo partnerji izmenjali dobre prakse s področja oskrbe na domu. 

Vodilni partner projekta HoCare je Razvojna agencija Nikozija iz Cipra, Razvojni center Srca Slovenije pa vodi delovni paket Komunikacije in diseminacije in tako skrbi za promocijo projekta.

 
Besedilo in foto:

Ana Savšek, Razvojni center Srca Slovenije

Oglejte si tudi