Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
1°C
SOB.
19°C
6°C
Oceni objavo

Mednarodni dan gozdov in kopa velikanka na Dolah

19. marca ob »Mednarodnem dnevu gozdov« so organizatorji letošnjih dogodkov v Oglarski deželi Dole pri Litiji pripravili predstavitveno srečanje. Sporočilo mednarodnega dne »Obnova in nega gozda, pot do zdravja in dobrega počutja« so povezali s pričetkom izdelave KOPE VELIKANKE. Ste vedeli, da je v njej zloženo kar 300 prostorskih metrov drv, ki se posekajo ob redni negi gozda in čiščenju zaraščene krajine?
Dogodka, ki je potekal na Oglarski Domačiji Medved, so se udeležili: župani občin Litija Franci Rokavec, občine Radeče Tomaž Režun in občine Šentrupert Tekavec, gostitelji oglarske domačije Medved, predstavnik Ministrstva za kmetijstvo gozdarstvo in prehrano, predsednik Društva oglarjev oglarske dežele Dole pri Litiji Mitja Dolinšek, predsednik društva oglarjev Slovenije Jože Prah, predstavnik SIDG, predstavnik zavoda za gozdove Slovenije in predstavnik zveze lastnikov gozdov.

Prireditve bodo v Oglarski deželi potekale v času od 13. avgosta do 11. septembra pod skupnim sloganom; "OGLJE JE ČRNO ZLATO" in ves ta čas si boste lahko ogledali kako se kuha oglje v kopi rekorderki.

Oglejte si tudi