Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
12°C
JUTRI
14°C
4°C
Oceni objavo

Slavnostna akademija ob občinskem prazniku in podelitev priznanj

V sredo, 16. junija 2021, je ob 14. prazniku Občine Litija potekala slavnostna akademija s podelitvijo občinskih in Jerebovih priznanj.
Slavnostni govornik je bil minister za javno upravo, g. Boštjan Koritnik.
V kulturnem programu, ki ga je povezoval Gorazd Mavretič, so nastopili: Darja Švajger ob spremljavi pianista Jake Puciharja in Moška vokalna skupina Lipa Litija.
Zlato plaketo Občine Litija za leto 2021 je prejelo Društvo upokojencev Litija za uspešno in odlično organizirano podporo starejšim ter izjemnem prispevku pri medgeneracijskem povezovanju v občini Litija.
Priznanje župana za leto 2021 so prejeli:

- Kulturno društvo Kresnice ob 110-letnici aktivnega in uspešnega delovanja društva;
- Čebelarsko društvo Litija 
ob 100 -letnici aktivnega in uspešnega delovanja;
- Prostovoljno gasilsko društvo Dole pri Litiji
 ob 90-letnici aktivnega in uspešnega delovanja;
- Vrtec Litija – enota Najdihojca 
za 50 let ustvarjalnega  in predanega dela na področju predšolske vzgoje na desnem bregu mesta Litija;
- Konjeniški klub Litija 
za 30 let delovanja ter številne dosežke na področju konjeništva v občini Litija in državi;
- Župnik Alojzij Grebenc 
za izjemno opravljeno delo pri predstavitvi Gabrovke z okolico v obsežni monografiji  "To smo mi";
- Bogomir Vidic
 za dolgoletno vodenje, izjemen prispevek k delovanju MDI Litija-Šmartno ter osebno zavzetost pri gradnji Doma invalidov;
- Marija Zajc 
za dolgoletno vodenje društva izgnancev ter za vsestransko delo na področju kmetijstva in družbenega življenja v občini Litija;
- Blaž Zarnik 
za izjemno predano delo in odgovoren pristop pri večletnem oživljanju rudnika Sitarjevec.

Jerebova priznanja so prejeli:
Srebrno Jerebovo priznanje
- Dragica Žontar za 20 let delovanja na področju ljubiteljske kulture v občini Litija, predvsem na področju zborovskega petja;
- Dragica Turenšek za 20 let delovanja na področju ljubiteljske kulture v občini Litija, predvsem na področju zborovskega petja.
Bronasto Jerebovo priznanje
- Citrarski orkester Društva upokojencev Litija za 14 let delovanja na področju ljubiteljske kulture v občini Litija in številne nastope na kulturnih prireditvah po celotni Sloveniji. Je edini citrarski orkester starejših na ravni države.
- Vera Taradi za 14 let delovanja na področju ljubiteljske kulture v občini Litija, predvsem na področju zborovskega petja.
- Vesna Berk za 10 let delovanja na področju ljubiteljske kulture v občini Litija, predvsem na področju zborovskega petja.

Vsem prejemnikom občinskih in Jerebovih priznanj iskreno čestitamo, ter se jim zahvaljujemo za njihov izjemni prispevek!


Za udeležbo na slovesnosti se iskreno zahvaljujemo županom Občine Hrastnik, Občine Zagorje ob Savi, Občine Radeče in Občine Dol Pri Ljubljani ter poslancu Borisu Doblekarju.

Oglejte si tudi