Logo MojaObčina.si

Litija

DANES
2°C
-5°C
JUTRI
5°C
-4°C
DRUŽINSKO GLEDALIŠČE KOLENC
Deli
Kultura, Potovanje in turizem, Šola

DRUŽINSKO GLEDALIŠČE KOLENC

Predstavitev

Naše osnovno poslanstvo je poučevanje in širjenje zavesti s pomočjo umetnosti in narave. Smo eno prvih slovenskih gledališč, ki v svoje predstave vključuje animacijo in sodelovanje občinstva. Ustvarjamo in igramo otroške animacijske predstave in otrokom tako  pripravimo celovite izkušnje, ki jih zabavajo, a hkrati tudi poučujejo. Vsaka predstava ima prisrčno sporočilo, skozi katerega gledalci spoznavajo vrednote življenja in moč pozitivne naravnanosti. S podobnim »stand up« pristopom  nastopamo tudi za odrasle.

Smo tudi pooblaščeni izvajalec programov Društva GEOSS. Izvajamo gledališko vodenje po območju Vač in Geometričnega središča Slovenije. S takšnimi projekti Družinsko gledališče Kolenc obiskovalcem posreduje doživetja,  ki rojevajo vrednote, kot so: spoštovanje, ljubezen, sočutje, pogum, srčnost, vse to, kar je temelj naših korenin in slovenske biti.

Pedagoške in animacijske predstave izvajamo  po izobraževalnih načrtih za vrtce, osnovne in srednje šole, pa tudi za nekatere fakultete. V zadnjem letu smo sodelovali z več kot 100 šolami in pol toliko vrtci. Redno se udeležujemo gledaliških festivalov za otroke, npr. Pikin festival, Pranger, Letni oder Ruše, Poletne prireditve v Tržiču, Brr fejst v Bohinju, in mnogi drugi. Sodelujemo s  knjižnicami po Sloveniji,  v decembrskem času z več kot 100 podjetji iz celotne Slovenije in mnogimi drugmi ljudmi dobre volje. 

 

DRUŽINSKO GLEDALIŠČE KOLENC DRUŽINSKO GLEDALIŠČE KOLENC DRUŽINSKO GLEDALIŠČE KOLENC DRUŽINSKO GLEDALIŠČE KOLENC DRUŽINSKO GLEDALIŠČE KOLENC

Zadnje vsebine