Logo MojaObčina.si
DANES
34°C
21°C
JUTRI
33°C
20°C
Oceni objavo

Večer, ko je v Lenartu odmevala izjemna klasična glasba

Če je tudi vas presenetil zven klasične glasbe, ki se je razlegal po mestnih ulicah, so bili za to "krivi" učenci in dijaki oddelka za petje Konservatorija za glasbo in balet Maribor, ki so s svojimi nastopi očarali občinstvo. V sredo, 5. junija, je namreč mestni park dr. Jožeta Pučnika v Lenartu oživel z zvoki klasične glasbe, saj je tam potekal koncert z naslovom Večer pesmi in arij.

Mladi pevci, oblečeni v svečane obleke, so v programu izvedli 17 pesmi, ki so bile resnično dih jemajoče. Program je obsegal skladbe velikih mojstrov klasične glasbe, med drugim Wolfganga Amadeusa Mozarta, Giuseppeja Verdija, Franza Schuberta, Josepha Haydna, Antonina Dvořáka, Giovannija Paisiella in Stephena Fosterja. Vrhunec večera pa je bila izvedba pesmi "You Raise Me Up" Brendana Grahama, ki je navdušila zbrano občinstvo, saj se je koncert odvijal v mestnem parku, kjer so se prosto igrali otroci in njihovi straši in so jih še posebej nagovorili ter se jih dotaknili.

Posebno noto večeru je dodalo tudi petje v zboru učencev in dijakov oddelka za petje, ki so skupaj zapeli dve pesmi: "Spev sužnjev" (Va, pensiero) iz opere Nabucco in "Meine Lippen, sie küssen so heiß" iz operete Giuditta.

Izjemno talentirana skupina šestnajstih mladih pevcev, med katerimi je bilo devet sopranov, dva tenorja, štirje baritoni in en bas bariton, je navdušila s svojimi vokalnimi sposobnostmi. Na klavirju sta jih spremljala Ivan Ferčič in Mirjana Kostič, na flavti pa Anastasija Kostić. Nastopili so: Matevž Štrekelj (tenor), Julija Novak (sopran), Jure Preložnik (bariton), Marko Žagar (bas bariton), Ana Zoja Dobnik (sopran), Gabriela Donatien Driggs (sopran), Liza Novak (sopran), Nika Štrucl (sopran), Žiga Dunaj (bariton), Janez Ivačič (bariton), Gabriel Munda (bariton), Caterina Raffanelli Krajnc (sopran), Julian Velišček (tenor), Tjaša Hameršak (sopran), Nika Matečko (sopran) in Marija Omejec (sopran). Mentorji, ki so učencem in dijakom pomagali pri pripravi programa, so bili Alenka Češarek Krnjak, Danilo Kostevšek, Biserka Petković, Simona Raffanelli Krajnc in Henrik Šimunković.

Večer pesmi in arij je bil odličen glasbeni dogodek, ki je obiskovalcem ponudil vrhunsko glasbeno doživetje in obenem dokazal, da mladi talenti iz Konservatorija za glasbo in balet Maribor zmorejo osupniti tudi najbolj zahtevno občinstvo. Najlepše pa je bilo slišati, kako se je klasična glasba nežno razlegala med lenarškimi ulicami. Nastopajoči bi si sicer s svojimi odličnimi uprizoritvami zaslužili boljše pogoje za nastop (predvsem v smislu ambientalne priprave), a so talentirani ustvarjalci uspeli preusmeriti vso pozornost v odlično izvedbo glasbenih nastopov ob vrhunskih podpori ozvočenja.

(vir: lenart.si)

Oglejte si tudi