Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
1°C
JUTRI
13°C
4°C
Oceni objavo

Ovtar Slovenskih goric za programsko obdobje do leta 2027 je ustanovljen

V prostorih Centra Slovenskih goric v Lenartu v Slovenskih goricah je v torek 28. februarja. 2023 potekala Skupščina Lokalne akcijske skupine (LAS) Ovtar Slovenskih goric za novo programsko obdobje 2021–2027.

Člani Skupščine so opravili pomemben korak pri oblikovanju LAS za novo programsko obdobje, saj so s sprejetjem in podpisom nove Pogodbe o ustanovitvi lokalnega partnerstva LAS Ovtar Slovenskih goric potrdili LAS v obstoječem obsegu tudi za novo programsko obdobje do leta 2027 in na ta način simbolično začeli novo programsko obdobje.

K ustanovitvi nove LAS so pristopili člani iz programskega obdobja 2014-2020 ter tudi nova člana, ki so pripravljeni odgovorno in aktivno delovati v prid celostnemu in trajnostnemu razvoju območja. Člani prihajajo iz treh različnih sektorjev: javni sektor (vse občine iz območja LAS, javni zavodi), ekonomski sektor (gospodarske družbe, samostojni podjetniki posamezniki, fizične osebe s statusom kmeta, zadruga ...) in zasebni sektor (društva, zasebni zavodi, posamezniki …). Članstvo je odprtega značaja, saj se lahko novi člani s pristopno izjavo včlanijo v LAS kadarkoli.

Na skupščini so tudi podaljšali mandat vsem dosedanjim članom organov LAS do izteka rednega mandata ter potrdili vodilnega partnerja LAS. To bo tudi v novem obdobju Razvojna agencija Slovenske gorice, d. o. o., ki je že sedaj uspešno vodila LAS in je med drugim zadolžena tudi za pripravo vse potrebne dokumentacije in izvedbe postopkov za potrditev strategije lokalnega razvoja, ki je osnova za delovanja LAS. 

Po zaključku skupščine je sledilo krajše druženje, kjer so partnerji LAS v neformalnem pogovoru že pričeli priprave za oblikovanje nove Strategije lokalnega razvoja.  

Vsi člani so izrazili željo po zelo uspešnem sodelovanju in razvoju podeželja tudi v prihodnosti.

Renata Peras, RASG, d. o. o.

Fotografije: Danijel Zorko, RASG, d. o. o.


(vir: rasg.si)


Oglejte si tudi